Artikelen

Ingrediënt onder de loep: Granaatappel

Steeds meer mensen kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Speel jij als masseur ook in op deze groeiende behoefte vanuit de markt? Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we elk nummer een plant centraal en leggen we de herkomst en werking van het betreffende natuurwonder uit.

Indiase hoofdmassage, alles draait om balans

We zijn in de westerse wereld altijd te laat, betoogt Isabelle Meuleman. “We zijn vooral bezig met symptoombestrijding en te weinig met preventie”, zegt ze. Tijdens de Kennisdag in 2019 gaf Isabelle, bestuurslid van het NGS en opleidingscoördinator bij het WellnessInstituut, een workshop over Ayurveda en Indiase hoofdmassage. “Ayurveda is juist preventief”, vertelt ze.

Btw-aangifte: 12 tips, 12 fouten

Fouten in de BTW-aangifte voorkomen? De aangifte is waarschijnlijk niet je hobby, maar je wilt het natuurlijk wel goed doen. Met een beetje gezond verstand en wat goede hulplijnen is de btw-aangifte prima zelf te doen.

Zonder tape kan ik niet trainen

Met twee dozen Leukotape komt Cynthia Bos de judohal van Papendal binnen. Daar wachten de judoka’s van de nationale selectie op hun beurt. Drie kwartier later zijn de dozen leeg en kunnen de judoka’s aan hun training beginnen. “We zijn grootgebruikers”, zegt Noël van ’t End lachend.

Alles over de btw-aangifte voor ZZP'ers

De BTW-aangifte voor ZZP’ers: hoe kun je dat zelf doen en wat is er belangrijk? We leggen je alles uit over de BTW. Over wat het is, welke tarieven er zijn en hoe je die berekent op de factuur.

Sporten in de warmte: Wat en hoeveel moet je drinken?

Overmatig vochtverlies tijdens inspanning kan iemands prestatie negatief beïnvloeden. Als er tijdens een inspanning méér dan twee procent van je lichaamsgewicht aan vocht verloren gaat, heeft dat al invloed op het prestatievermogen. Hoe verder dat vochtverlies oploopt, hoe lastiger het is om vocht gaandeweg de inspanning weer aan te vullen en hoe groter de kans dat de kritische grens van vijf procent wordt bereikt, zeker bij duurinspanningen.

Voorkom meerkosten: 4 tips voor goede afspraken met je boekhouder of accountant

E-learning Sport & Voeding

Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals verschillende informatiematerialen en praktische tools aan. Ook op het gebied van Sport & Voeding. Er is nu een E-learning beschikbaar die wetenschappelijke informatie biedt over voeding voor, tijdens en na sport.

Chemodis: al ruim zeventig jaar een oer-Hollands bedrijf

Chemodol is de meest gebruikte massageolie in massage- en fysiotherapiepraktijken. Het wordt vervaardigd door het Nederlandse bedrijf Chemodis, dat al vanaf 1947 hoogwaardige massagemiddelen produceert.

Massage van mensen die COVID-19 hebben gehad

Vermoeidheid, kortademigheid, conditieverlies en stemproblemen. Dit zijn enkele van de klachten die mensen kunnen overhouden na COVID-19. Een deel van de patiënten houdt nog maanden na de infectie last. Er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs voor de optimale nazorg voor ex-coronapatiënten. Toch kunnen ook sportmasseurs een rol spelen in de behandeling van cliënten die COVID-19 gehad hebben, zegt Tessa Backhuijs.

Webinar: masseren van mensen die Corona hebben gehad

Tijdens een ziekteperiode ten gevolge van het SARS-CoV-2 infectie (COVID-19 ) kunnen er milde, maar ook zeer ernstige klachten ontstaan. Het natuurlijk herstel van COVID-19 zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen, waarbij het beloop nog niet voorspelbaar is. Ook is er op dit moment nog zeer weinig bekend over de langetermijnklachten bij overlevenden.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV is een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. In dit artikel leggen we uit wat een AOV inhoudt en hoe deze verzekering relevant is voor jou als ondernemende masseur.

Casus: polsklacht

Polsklachten komen frequent voor bij masseurs en verdienen serieuze aandacht, daar deze klachten regelmatig het gevolg zijn van ‘techniekfouten’ waardoor de pols onnodig zwaar wordt belast. In dit artikel wordt de klacht geanalyseerd en gedifferentieerd volgens het proces van klinisch redeneren door toepassen van differentiaal diagnostiek.

Online sessies over het optimaliseren van mentale gezondheid in het voetbal

Projectadministratie

Een projectadministratie, dat is iets voor grote organisaties of op z’n minst serieuze MKB-organisaties, toch? En al zeker niet iets voor een Zelfstandige Zonder Personeel. Een mening die veel ZZP’ers lijkt te zijn toegedaan, maar die steeds vaker een fabeltje blijkt. Juist als zelfstandige is het heel handig om gebruik te maken van software voor projectadministratie, bij voorkeur in de cloud. Software die werkt als je persoonlijke assistent, om zaken in de gaten te houden en overzichten te creëren die je in de toekomst helpen betere keuzes te maken. Goede projectadministratie helpt je als ZZP’er kosten te koppelen aan een specifiek project en een overzicht van de gemaakte ritten daarvoor op te stellen. In algemene zin maak je het jezelf gemakkelijker om budgetten vast te stellen, bestedingen bij te houden en netjes te voldoen aan alle richtlijnen van het urencriterium.