Artikelen

Wat is geen effect van de ultraviolette straling door de zon op het menselijk lichaam

Het examen. Zo lang naar toegeleefd, en binnen een paar uur was het voorbij. Met als beloning het diploma tot masseur. Maar hoe zat het ook alweer met die kuitspier, Balinese kokosolie of hygiëne? Om ieders geheugen even op te frissen, nemen we een vraag uit het examen door.

“Masseur op de club is noodzakelijk als je wilt presteren”

Veel masseurs zijn actief bij een sportvereniging. Met name bij voetbalverenigingen is de masseur niet meer weg te denken. Maar ook andere clubs hebben sportmasseurs in huis. Leiden Atletiek bijvoorbeeld. Trainerscoördinator Franc Overmars: “Massage is noodzakelijk als je wilt presteren en vier keer per week wilt trainen.”

Masseren in de warmte: tips om te blijven masseren

Het kwik stijgt de komende dagen tot ver boven de 30 graden. Is het dan wel verantwoord om te masseren. Het antwoord: ja! Daarom een aantal tips om het aangenaam te maken voor jou en je cliënt.

Welke actie onderneem je als er sprake is van een clavicula fractuur?

Het examen. Zo lang naar toegeleefd, en binnen een paar uur was het voorbij. Met als beloning het diploma tot masseur. Maar hoe zat het ook alweer met die kuitspier, Balinese kokosolie of hygiëne? Om ieders geheugen even op te frissen, nemen we een vraag uit het examen door.

PVC Voetbal en TRIAS Fysiotherapie en Sportrevalidatie zoeken een verzorger

PVC Voetbal en TRIAS Fysiotherapie en Sportrevalidatie zoeken per direct een masseur/sportverzorger voor het eerste selectie voetbal team van voetbalclub PVC in Oog en Al.

De toekomst van de sportwereld: begeleiding van topsport

In een artikel op Sport Knowhow XL gaat Jan de Leeuw, opleider, auteur en adviseur, in een aantal columns in op de toekomst van de sportwereld. In één van zijn columns gaat hij in op de begeleiding van topsport.

Heb je eiwitshakes nodig om te herstellen na inspanning?

In de onderste laag van de sportvoedingspiramide bevindt zich de basisvoeding. Dit zijn gewone producten die je in elke supermarkt kan kopen: groente, fruit, zuivel, noten, vis, eieren, volkorenbrood, et cetera. Deze vormen de basis van een gezonde sportvoeding. In dit artikel ligt de focus op producten die eiwitten bevatten. Wat zijn eiwitten, waar zitten ze in en waarom zijn ze belangrijk voor een sporter? En heb je eiwitshakes nodig om te herstellen na een inspanning?

Effect van massage bij artrose

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. Het is daarmee de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Kraakbeen bevat geen zenuwen en kan daardoor geen pijn doen.

Opleiding Sporttherapie

De opleiding Sporttherapie van MYOS Opleidingen biedt interessante en vernieuwende, theoretische kennis. In combinatie met de diversiteit aan praktische vaardigheden wordt ‘het gat’ tussen sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots opgevuld!

Sporten in de warmte

Er staan een aantal warme dagen voor de deur. Daarom besteden we extra aandacht aan sporten in warm weer en wat er met het lichaam gebeurt tijdens inspanning in de warmte. De Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft aanbevelingen geschreven voor sporten in warm weer, die ook voor (sport)masseurs en -verzorgers handig zijn om te kennen. Sportarts in opleiding en voormalig topatleet Tom Wiggers schreef mee aan de aanbevelingen. “Warmte heeft een negatieve invloed op de inspanningscapaciteit.”

Hoe herken je een hersenschudding en wat doe je dan?

Vandaag in het nieuws; Joey Didulica, de voormalige keeper van AZ en Ajax, heeft hersenletsel overgehouden aan zijn voetbalcarrière. Nu waarschuwt hij de voetbalwereld: neem geen enkel risico, laat een speler met hoofdletsel in alle rust onderzoeken.

Handverzorging

Albert Peters is al elf jaar werkzaam bij sportmedische groothandel FRAMO. In die elf jaar heeft hij een hoop kennis verzameld over wat een masseur allemaal kan tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Een scheur in je massagetafel, vragen over het verwarmen van olie of op zoek naar een bepaalde olie? Albert weet vaak een oplossing. In deze tip: handverzorging.

Update je kennis en verbeter je skills deze zomer!

NLcoach organiseerde dit voorjaar een aantal boeiende webinars. Daarop ontving NLcoach diverse verzoeken van belangstellenden die de webinars niet konden bijwonen. Goed nieuws als dat ook voor jou van toepassing was: NLcoach heeft de webinars namelijk nu ook online beschikbaar. De webinars zijn voor die coaches en begeleiders die de aankomende periode willen gebruiken om hun kennis te vergroten en zo hun skills te verbeteren. Start zo goed voorbereid aan het nieuwe seizoen!

Ingrediënt onder de loep: Wilde rozen (Rosa Mosqueta)

Steeds meer consumenten kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Als masseur kun je je hierin onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Zo speel je in op deze groeiende behoefte vanuit de markt. Ben jij voorbereid op de wensen vanuit jouw cliënten? Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we in diverse artikelen een plant centraal en lichten we de herkomst en werking van het betreffende natuurwonder uit.

Webinar: 'Voeding tijdens perioden van minder training'