Ingrediënt onder de loep: Duindoorn

Speel jij als masseur ook in op deze groeiende behoefte vanuit de markt? Steeds meer mensen kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen leggen we de herkomst en werking van het natuurwonder Duindoorn uit.

Duindoornbessen zitten boordevol energie en een uitzonderlijk grote hoeveelheid vitamine C. Duindoorn is een overlever die weinig nodig heeft om te bloeien. De plant klampt zich vast aan de rotsbodem met zijn wortels diep in de dorre grond. De duindoornplant, een toonbeeld van vitaliteit en levenskracht, gedijt in schrale, bijna vijandige, poreuze grond waarvan hij niets vraagt. Wat de

plant echter wel broodnodig heeft, is zonlicht. De oranjerode, felgekleurde bessen absorberen elke zonnestraal en nemen daardoor kracht op, die wordt omgezet in waardevolle vitamines. Dat zorgt ervoor dat de vruchten boordevol energie zitten die het menselijke lichaam zowel van binnen als van buiten versterkt.

De meest opvallende eigenschap van duindoorn is zijn veerkracht. De bessen bevatten een uitzonderlijk grote hoeveelheid vitamine C. Duindoorn is ook een schoonheidsspecialist. De rijke olie uit de zaden en pulp beschermt de huid en versterkt haar beschermende eigenschappen. De hoge concentratie aan linol en linolzuur, palmitoleïnezuur en vitamine E verzacht irritaties. Dit dankzij de carotenoïden die de duindoornolie zijn oranjerode kleur geven, evenals de speciale relatie van de plant met licht, lucht en warmte.

Duindoorn wordt als werkzame stof gebruikt in de Weleda olie: Duindoorn Vitaliserende Body Olie.

Deze olie geeft na het aanbrengen de warmte af die de duindoornbes in zich heeft opgeslagen. Ze stimuleert de vernieuwing van de huidcellen, verbetert de spankracht en elasticiteit van de huid en reguleert het vochtgehalte.

Tip: Voor een lange ontspanningsmassage kun je de Duindoorn Olie ook mengen met Verzorgende Massageolie. Deze geurneutrale massageolie is exclusief verkrijgbaar voor masseurs via de Weleda webhop speciaal voor professionals.