Over ons

Het kennisplatform Allesovermassage.nl is bedoeld voor iedereen in Nederland die direct of indirect bezighoudt met masseren en daar meer over wilt weten. Van wetenschappelijk onderzoek, casuïstiek, ondernemerschap, relevant nieuws voor jou als masseur tot portretten om inspiratie op te doen.

Allesovermassage.nl is een initiatief van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor alle (5.000) sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs in Nederland.

Het NGS:

  • behartigt de beroepsbelangen van de sport-, sportzorg- en wellnessmasseurs bij stakeholders.
  • heeft profielen opgesteld zodat helder is aan welke vaardigheden de masseurs moeten voldoen.
  • neemt examens af. Aan de hand van de profielen heeft het NGS vastgesteld aan welke kwaliteitscriteria een NGS-masseur moet voldoen om te slagen voor het examen.
  • het NGS geeft licenties uit die het bewijs zijn van de bekwaam- en bevoegdheid van de masseur. Om de licentie geldig te houden moet een masseur zich blijven scholen.

Wil je zelf een opleiding tot masseur volgen of ben je op zoek naar meer informatie over het NGS?
Kijk dan op www.ngsmassage.nl.

Vindeenmasseur.nl

Op onze website www.vindeenmasseur.nl kunnen (toekomstige) cliënten zoeken naar een masseur in de buurt.

In Nederland mag iedereen zich masseur noemen. Om er zeker van te zijn dat je een masseur met de juiste kennis en vaardigheden bezoekt, ga je naar een masseur met een geldige licentie van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).
Je vindt ze op www.vindeenmasseur.nl