Wat is het verschil tussen massageolie, massage lotion en massage crème?

Een professionele massage begint bij de juiste middelen. Wat het verschil is tussen de massageproducten is bij veel mensen nog een groot vraagteken. Hoog tijd om de drie populairste producten op een rijtje te zetten.

Als je aan een massageproduct denkt, kom je al snel uit bij massageolie. Een massageolie bestaat meestal uit twee componenten; de basis olie en de etherisch oliën. Deze zogenaamde etherische oliën zorgen voor de geur. Massageolie heeft een vloeibare basis en plakt niet. Dit maakt het product uitermate geschikt als glijmiddel tijdens een massage.

Een ander massageproduct dat populair is onder masseurs en masseuses is massagelotion. Massagelotion zit qua structuur tussen olie en crème in. Omdat een lotion veel vocht bevat is het zowel geschikt voor een vette als droge huid. Daarnaast wordt een lotion minder snel opgenomen in de huid dan een olie. Hierdoor blijft het massage oppervlak langdurig glad en is het eenvoudig over de huid te verspreiden.

Ben je toch opzoek naar een middel wat qua substantie dikker is dan olie of lotion? Dan is massage crème het ideale product voor jou. Crème wordt door de dikke structuur nog minder snel opgenomen door de huid dan bijvoorbeeld olie of lotion. Dit maakt dit product uitermate geschikt voor langdurige massages.

Ruim assortiment massageproducten bij KS Medical Group

Van massageolie tot massage crème, bij KS Medical Group vind je het allemaal. Wij ondersteunen al ruim tien jaar fysiotherapeuten en sportmasseurs door massageproducten te leveren van topkwaliteit. Hierbij wordt ons motto; “kwaliteit hoeft niet duur te zijn”, nooit uit het oog verloren. Benieuwd naar ons gehele assortiment massageproducten? Kijk snel in onze webshop.


Lid van het NGS? Gebruik NGS10 voor 10% korting.