Artikelen

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte wereldwijd

Parkinson treft ook steeds meer jongere mensen. Te genezen is de ziekte (nog) niet. Behandelingen richten zich voorlopig op afremming van de achteruitgang en op het behoud van kwaliteit van leven. Hoewel massage geen officiële behandeling is, geven verschillende patiënten aan er baat bij te hebben. In dit magazine gaan we in op wat de ziekte van Parkinson is, de stand van het wetenschappelijke onderzoek en vertellen patiënten waarom massage hen helpt hun leven zo goed mogelijk te leven.

Johanna van Veen nam de praktijk waarin ze werkte over en heeft vier masseurs in dienst

Toen Johanna van Veen twee jaar geleden de kans kreeg om SportmassageHRO over te nemen, twijfelde ze. Ondernemen, was dat wel iets voor haar? Kon ze dat wel? Ze was al vier jaar werkzaam in de Apeldoornse praktijk en was terughoudend over de uitdaging die haar werd aangeboden. Na veel gesprekken met mensen uit haar omgeving waagde ze tóch de sprong in het diepe. Inmiddels geniet ze volop.

Bindweefselmassage reduceert blokkades en verstevigt de huid

Op grond van de persoonlijke ervaringen van de Duitse heilgymnaste Elisabeth Dicke ontstond een methode waarbij een behandeling met specifieke massagetechnieken in verschillende zones op de rug de organen positief beïnvloedde. Deze zones staan bekend als de zones van Head, naar het werk van de Engelse neuroloog Henry Head. In de decennia daarna werd verder onderzoek gedaan en dat leidde in de jaren tachtig van de vorige eeuw tot het boek Segmentale verschijnselen van de Nederlandse neurowetenschapper Ben van Cranenburgh. Hierin wordt een overzicht gegeven van de in het menselijk lichaam aanwezige segmentale relaties en de gevolgen hiervan voor diagnostiek en behandeling. Dit is dé theorie achter de moderne, neurofysiologisch onderbouwde vorm van bindweefselmassage.

Manuele Lymfedrainage: ook heilzaam voor de huid

Het is een soort zuiveringssysteem dat ervoor zorgt dat afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Bovendien helpt het lymfestelsel bij de afweer tegen infecties. Een manuele lymfedrainage kan het lymfestelsel een handje helpen. Deze massagetechniek wordt bij verschillende indicaties gebruikt. Ook de huid profiteert. Manuele lymfedrainage wordt onder andere ingezet bij acne, littekens en cellulitis.

Bellabaci cupping massage

Deze training wil je niet missen, de Bellabaci cupping massage kun je inzetten in elke massage. Je leert een hele cupping massage, dus bewegende cupping maar ook staande cupping.

Live webinar: De lies van A tot Z

Vroege herkenning van symptomen en adequate interventies spelen een cruciale rol in het voorkomen van verdere schade en het versnellen van het herstelproces.

Het gebruik van essentiële oliën bij de behandeling van huidaandoeningen

Hoewel aromatherapie geen vervanging is voor medische behandelingen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op het algehele behandelplan voor huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis. Het gebruik van essentiële oliën, hydrolaten en vette plant oliën kan niet alleen verlichting bieden van symptomen, maar ook bijdragen aan het bevorderen van een meer gezonde huid op de lange termijn en een beter huidgevoel bij de cliënt.

Sport- en MSK-arts Nando Liem over knieblessures bij wielrenners

Hoewel het totaalaantal blessures in alle sporten al sinds 2011 afneemt, is het aantal wielrenblessures sindsdien met 44 procent gestegen. Dat blijkt uit recente cijfers van VeiligheidNL. MSK-arts Nando Liem heeft een webinar gehouden over veelvoorkomende wielrenblessures. Hij zag er in zijn tijd als ploegarts van onder andere de Vacansoleil wielerploeg veel voorbijkomen

Zo wordt jouw praktijk lokaal vindbaar in Google

In de afgelopen jaren is de lokale vindbaarheid voor professionele diensten, waaronder massagesalons, steeds belangrijker geworden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw massagesalon beter vindbaar is dan die van je concurrenten? Dit artikel biedt waardevolle tips speciaal voor masseurs en hun praktijk.

Welke producten mogen niet ontbreken in de tas van een wielersoigneur?

Morgen (zaterdag 24 februari) start het klassieke wielervoorjaar met Omloop Het Nieuwsblad. Welke producten mogen niet ontbreken in de tas van een wielersoigneur? Albert Peters, al twaalf jaar werkzaam bij FRAMO, geeft antwoorden

Blijf je ontwikkelen als masseur: Aankomende webinars

In de snel evoluerende wereld van massage is voortdurende educatie onmisbaar voor elke masseur. Bij allesovermassage.nl zetten we ons in om deze kennis gemakkelijk toegankelijk te maken. Daarom presenteren we met trots onze aankomende webinars, geleid door deskundigen in het vakgebied, evenals een selectie van onze meest populaire On-Demand webinars.

Puur Hollands bedrijf Chemodis is met recht een geoliede machine

Hoeveel massageolie ze op jaarbasis produceren bij Chemodis in Alkmaar? Gerry Zwoferink, die al sinds 1996 aan het roer staat bij het bedrijf, moet het antwoord schuldig blijven. “Ik heb het nog nooit uitgerekend”, lacht ze. Dat het een grote hoeveelheid is, staat buiten kijf. Chemodis is sinds jaar en dag namelijk de fabrikant van Chemodol, de meest gebruikte massageolie in massage- en fysiopraktijken.

Massage van littekens helpt klachten verlichten

Littekens, iedereen heeft er wel een. Een kleintje, als gevolg van een weggesneden wrat. Of een grote, door een keizersnede of een grote knieoperatie. Zelfs jaren later kunnen littekens klachten geven. Niet alleen op de plek van het litteken zelf, maar ook elders in het lichaam. Met een specifieke massage van het litteken en omgeving kunnen masseurs klachten helpen verlichten. “Scarmanagement is een prachtige aanvulling op het werk van masseurs”, zegt Loes van Schaijik.

Stichting Tegenkracht biedt kankerpatiënten op maat gemaakte leefstijlprogramma’s

“Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd die zeggen dat sporten en bewegen goed is als je de diagnose kanker hebt gekregen.” Dat zegt Peter Smeets, voorzitter en coördinator van Stichting Tegenkracht, een non-profitorganisatie die op maat gemaakte leefstijlprogramma’s op het gebied van sport, beweging, voeding en mentale zorg aanbiedt aan mensen bij wie kanker is vastgesteld.

Anouk wil graag zonder pijn in haar enkel kunnen voetballen

Anouk Beens (24) is docent LO op een middelbare school in Amsterdam. Naast haar werk doet Anouk twee keer per week aan voetbal (één keer training en één wedstrijd) en twee keer in de week aan crossfit. Sinds zes maanden heeft ze last van haar rechterenkel. Ze is behandeld bij de fysiotherapeut en mag het trainen gaan opbouwen. Ze ondervindt hierbij last. Ze is nooit eerder bij een sportmasseur geweest, maar komt nu met pijn in haar enkel bij jou en wil graag over zes weken pijnvrij wedstrijden kunnen spelen. Aan de hand van het NGS-cliëntendossier lopen we een aantal zaken door.