Artikelen

Ben jij goed voorbereid op het nieuwe seizoen?

Op 13 augustus start het Eredivisie-seizoen voetbal weer. Ook veel amateurs starten hun activiteiten weer op. Het begin van een seizoen is een mooie gelegenheid om te checken of de inhoud van je tas nog volledig is. Zitten de volgende producten in je tas?

Ingrediënt onder de loep: Granaatappel

Steeds meer mensen kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Speel jij als masseur ook in op deze groeiende behoefte vanuit de markt? Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we elk nummer een plant centraal en leggen we de herkomst en werking van het betreffende natuurwonder uit.

Dé oorzaak van een blessure bestaat niet

Arjen Robben wordt wel eens de man van glas genoemd. In zijn ruim twintigjarige carrière als profvoetballer heeft de Groninger meer dan zestig blessures gehad. Opvallend vaak waren dat spierblessures: hamstrings, adductoren, kuiten, buikspieren. Maar ook de verschillende pees-, knie- en liesklachten zijn bijna ontelbaar. “Dat is geen toeval of pech meer. Bij spelers die zo vaak geblesseerd zijn, is meer aan de hand”, zegt Thomas D’havé.

Indiase hoofdmassage, alles draait om balans

We zijn in de westerse wereld altijd te laat, betoogt Isabelle Meuleman. “We zijn vooral bezig met symptoombestrijding en te weinig met preventie”, zegt ze. Tijdens de Kennisdag in 2019 gaf Isabelle, bestuurslid van het NGS en opleidingscoördinator bij het WellnessInstituut, een workshop over Ayurveda en Indiase hoofdmassage. “Ayurveda is juist preventief”, vertelt ze.

Btw-aangifte: 12 tips, 12 fouten

Fouten in de BTW-aangifte voorkomen? De aangifte is waarschijnlijk niet je hobby, maar je wilt het natuurlijk wel goed doen. Met een beetje gezond verstand en wat goede hulplijnen is de btw-aangifte prima zelf te doen.

Zonder tape kan ik niet trainen

Met twee dozen Leukotape komt Cynthia Bos de judohal van Papendal binnen. Daar wachten de judoka’s van de nationale selectie op hun beurt. Drie kwartier later zijn de dozen leeg en kunnen de judoka’s aan hun training beginnen. “We zijn grootgebruikers”, zegt Noël van ’t End lachend.

Alles over de btw-aangifte voor ZZP'ers

De BTW-aangifte voor ZZP’ers: hoe kun je dat zelf doen en wat is er belangrijk? We leggen je alles uit over de BTW. Over wat het is, welke tarieven er zijn en hoe je die berekent op de factuur.

Sporten in de warmte: Wat en hoeveel moet je drinken?

Overmatig vochtverlies tijdens inspanning kan iemands prestatie negatief beïnvloeden. Als er tijdens een inspanning méér dan twee procent van je lichaamsgewicht aan vocht verloren gaat, heeft dat al invloed op het prestatievermogen. Hoe verder dat vochtverlies oploopt, hoe lastiger het is om vocht gaandeweg de inspanning weer aan te vullen en hoe groter de kans dat de kritische grens van vijf procent wordt bereikt, zeker bij duurinspanningen.

Wat te doen bij hartfalen tijdens het sporten?

Een op het oog gezonde sporter die op het sportveld een hartstilstand krijgt; het komt gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, is het risico op een slechte afloop groot. Zeker als de situatie niet tijdig wordt herkend.

Voorkom meerkosten: 4 tips voor goede afspraken met je boekhouder of accountant

E-learning Sport & Voeding

Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals verschillende informatiematerialen en praktische tools aan. Ook op het gebied van Sport & Voeding. Er is nu een E-learning beschikbaar die wetenschappelijke informatie biedt over voeding voor, tijdens en na sport.

Chemodis: al ruim zeventig jaar een oer-Hollands bedrijf

Chemodol is de meest gebruikte massageolie in massage- en fysiotherapiepraktijken. Het wordt vervaardigd door het Nederlandse bedrijf Chemodis, dat al vanaf 1947 hoogwaardige massagemiddelen produceert.

Massage van mensen die COVID-19 hebben gehad

Vermoeidheid, kortademigheid, conditieverlies en stemproblemen. Dit zijn enkele van de klachten die mensen kunnen overhouden na COVID-19. Een deel van de patiënten houdt nog maanden na de infectie last. Er is nog steeds geen wetenschappelijk bewijs voor de optimale nazorg voor ex-coronapatiënten. Toch kunnen ook sportmasseurs een rol spelen in de behandeling van cliënten die COVID-19 gehad hebben, zegt Tessa Backhuijs.

Webinar: masseren van mensen die Corona hebben gehad

Tijdens een ziekteperiode ten gevolge van het SARS-CoV-2 infectie (COVID-19 ) kunnen er milde, maar ook zeer ernstige klachten ontstaan. Het natuurlijk herstel van COVID-19 zal waarschijnlijk enige tijd in beslag nemen, waarbij het beloop nog niet voorspelbaar is. Ook is er op dit moment nog zeer weinig bekend over de langetermijnklachten bij overlevenden.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)?

Een AOV is een van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. In dit artikel leggen we uit wat een AOV inhoudt en hoe deze verzekering relevant is voor jou als ondernemende masseur.