Artikelen

Parttime ondernemen is geen half werk

Veel masseurs zijn parttime ondernemer of denken erover na een deeltijdonderneming op te zetten. De Kamer van Koophandel en Belastingdienst hanteren diverse maatstaven om iemand als (parttime) ondernemer te beschouwen. Als gevolg daarvan krijg je te maken met diverse fiscale regelingen. De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een handige webinar over parttime ondernemen. NGS-magazine bekeek het webinar en heeft verschillende wet- en regelgeving alvast voor je op een rijtje gezet.

Wondverzorging

QoQo Retreat breidt uit

Hoogwaardig genieten van behandelingen op maat, gegeven door deskundige en ervaren masseurs. Dat is QoQo Retreat in een notendop. Het concept is gebaseerd op de wens om het net even anders te doen en echte ‘customized massages’ aan te bieden. En dat idee slaat aan! Inmiddels beschikt QoQo Retreat over vier luxe salons op A-locaties in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Binnenkort wordt daar zelfs een vijfde salon aan toegevoegd, gelegen aan het beroemde Noordeinde in Den Haag.

Inhoud sportverzorginstas

Het voetbalseizoen is inmiddels weer begonnen, mis jij als sportverzorger nog inhoud voor je sportverzorginstas? Hieronder staan daarom alle artikelen die jij nodig hebt om op alles voorbereid te zijn!

Nieuw boek over de kunst van het revalideren

Sportblessures zijn zo oud als de sport zelf. Ze komen, helaas, veelvuldig voor. Vaak volgt er een revalidatietraject voor de sporter weer helemaal in actie kan komen. Leren revalideren is een kunst op zich.

Veel voorkomende voetbalblessures

650.000 blessures werden in 2021 veroorzaakt door veldvoetbal. Dat blijkt uit de nieuwste blessurecijfers van VeiligheidNL. Dat zijn er fors minder dan in 2020 (1 miljoen) en 2019 (1,2 miljoen). De onderzoekers verklaren dit door het feit dat de voetbalcompetities in 2021 vanwege corona lang hebben stilgelegen. Voetbal leidde vorig jaar van alle sporten tot de meeste bezoeken aan de SEH, 24.000. De meerderheid van de blessures kwam in 2021 voor aan de onderste extremiteiten, maar liefst 71 procent van het totaal. Vooral enkelblessures waren er veel, 35 procent. Het meest kwam spier- of peesletsel voor (32% van alle voetbalblessures), gevolgd door distorsies (26%) en kneuzingen/bloeduitstortingen (17%). Op Knvb.nl bespreekt de voetbalbond een aantal veelvoorkomende voetbalblessures. In aanvulling op de blessures in het Alles over massage magazine gaan we hier in op de voorste kruisband en de hersenschudding.

Sportarts Irene Hendriks vertelt over de jumper’s knee

De jumper’s knee (springersknie) wordt zo genoemd omdat deze blessure vaak voorkomt bij sporters die veel springen. Het is een overbelastingsblessure van de knieschijfpees. Er zijn vele benamingen voor een jumper’s knee in omloop, zoals apexitis patellae, inser-tietendinopathie van de patellapees, tendinose van de patellapees en hoffitis.

Magnesium als toegevoegde waarde in je praktijk

Jarenlang werkte hij voor grote farmaceutische bedrijven, tot Gert de Visser besloot om het roer om te gooien. In 2004 startte hij met Vita Cura, waarbij hij zich juist richt op de lifestylekant van de gezondheidszorg. De focus van zijn bedrijf ligt voornamelijk op het product magnesium. Van zout, olie en gel tot aan supplementen. Sinds kort kunnen masseurs reseller worden van de producten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP:

Een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP: wat dekt zo’n polis en is de dekking verplicht? Wat is eigenlijk het verschil tussen een beroeps- en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Podotherapeuten Sharon en Myrthe Beld vertellen over veelvoorkomende voetklachten

De voet is net een puzzel, zegt podotherapeut Sharon Beld. Tijdens het lopen moeten alle kleine botjes en gewrichtjes van die puzzel precies in elkaar vallen. Maar vaak is dat niet het geval en wijkt, kraakt of schuurt er ergens iets in die puzzel.

De voordelen van warmte en koude gel

De meningen zijn nog wel eens verdeeld wanneer het gaat over het gebruik van warmte of koude gel. Wat is eigenlijk het voordeel van warmte en koude gel? En weet jij als masseur eigenlijk wel in welke situatie je de ene gel gebruikt en in welke situatie de andere? Wij brengen je in dit artikel weer volledig op de hoogte.

Tape of brace gebruiken? Hier vind je de voor- en nadelen

De ene masseur verklaart het gebruik van tape heilig, terwijl de ander juist een brace als beste steunmiddel voor verstuikingen en kneuzingen aankaart. Om de verdeeldheid binnen dit onderwerp te verminderen, heeft het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten (KNGF) onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van beide middelen. Benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek? De belangrijkste bevindingen worden in dit artikel weergegeven.

Online boekhouden vergelijken

Online boekhouden vergelijken en benieuwd hoe je dat aanpakt? Het is belangrijk om goed te letten op een aantal algemene zaken, de boekhoudfuncties en bijvoorbeeld voor wie de administratie speciaal geschikt is.

Hoe staat je cliënt ook mentaal fit aan de start van de 4Daagse?

Een meerdaags evenement zoals de 4Daagse is een zware opgave. Niet alleen lichamelijk, ook geestelijk. Met deze tips van sportpsycholoog Maren Broekens help jij je cliënt om ook mentaal topfit aan de start te staan.

Goede voeding essentieel tijdens meerdaagse sportevenementen

De Tour de France win je in bed, zei Joop Zoetemelk ooit. Maar minstens net zo belangrijk is goede voeding. Juist tijdens een evenement zoals de 4Daagse of een ander meerdaags sportfestijn kan de juiste voeding een wereld van verschil maken. “Als je continu niet goed eet en drinkt, gaat dat ten koste van je prestaties’’, zegt Anneke Palsma.