Sinds 2006 schrijf ik voor verschillende kranten, magazines en websites.

Sport, journalistiek en reizen zijn mijn drie grootste passies. Het allerliefst combineer ik ze. En gelukkig komt dat heel vaak voor. Als freelance sportjournalist ben ik vaak op pad. In Nederland, maar ook daarbuiten.

Van snelle nieuwsberichten tot aan het schrijven van longreads en van trainingssessies en bijbehorende interviews tot (multi)sporttoernooien: ik vind het allemaal even leuk.

Stilzitten doe ik bijna niet, tenzij ik aan het schrijven ben.

Door Lisa Deen

Johanna van Veen nam de praktijk waarin ze werkte over en heeft vier masseurs in dienst

Toen Johanna van Veen twee jaar geleden de kans kreeg om SportmassageHRO over te nemen, twijfelde ze. Ondernemen, was dat wel iets voor haar? Kon ze dat wel? Ze was al vier jaar werkzaam in de Apeldoornse praktijk en was terughoudend over de uitdaging die haar werd aangeboden. Na veel gesprekken met mensen uit haar omgeving waagde ze tóch de sprong in het diepe. Inmiddels geniet ze volop.

Puur Hollands bedrijf Chemodis is met recht een geoliede machine

Hoeveel massageolie ze op jaarbasis produceren bij Chemodis in Alkmaar? Gerry Zwoferink, die al sinds 1996 aan het roer staat bij het bedrijf, moet het antwoord schuldig blijven. “Ik heb het nog nooit uitgerekend”, lacht ze. Dat het een grote hoeveelheid is, staat buiten kijf. Chemodis is sinds jaar en dag namelijk de fabrikant van Chemodol, de meest gebruikte massageolie in massage- en fysiopraktijken.

''Goede contacten tussen artsen, fysiotherapeuten en sport(zorg)masseurs zijn goud waard''

Sportarts Rob Eijkelenboom (64) is een druk bezet man. Op de afdeling Sportgeneeskunde van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo is hij een van de meest ervaren krachten en daarnaast is hij sinds 1998 actief als teamarts van de Nederlandse BMX-selectie. Daarnaast heeft Rob ook het diploma sportmassage op zak. Hij sluit niet uit dat er misschien nog een toekomst binnen de sportmassage in het verschiet ligt.

Belang van Menstruatiecyclus in Sport: Inzichten van Netwerk Sport en Gynaecologie

Lang werd er niet over gesproken, maar vorige winter doorbrak schaatsster Jutta Leerdam een taboe. Ze besprak openlijk de effecten van haar hormooncyclus op haar prestaties. Wat is de invloed van de menstruatie eigenlijk? En wat als de cyclus er niet meer is? Wat zijn de gevolgen op latere leeftijd en welke bijdrage kunnen (sport)masseurs leveren in de begeleiding van sporters? Emma Paternotte en Merel Wielink, artsen in het Netwerk Sport en Gynaecologie, leggen het uit.

Ik combineer in mijn praktijk veel behandelingen uit beide beroepen

De een vliegt de hele wereld over als purser, de ander is rechter en de derde is lerares op een basisschool. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn ook masseur. In de rubriek ‘Dubbelleven’ vertellen NGS-leden over hun beide passies. Hoe combineren ze hun twee beroepen en wat is daar zo leuk aan? Dit keer: Angèle Pronk (54) uit Warmenhuizen. Zij runt een eigen bedrijf waarin ze haar werk als ANBOS schoonheidsspecialiste en NGS-masseur combineert.

Hoe gebruik je social media voor het vinden en behouden van klanten?

LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram of TikTok. Wellicht heb je met je praktijk al een profiel op één van deze social media platforms. Of misschien wil je er wel mee beginnen, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe. In dit artikel geven we een antwoord op de meest prangende vragen.