Artikelen

Ayurvedische massage

Veel stress, een vol hoofd, slapeloosheid of gewoon even helemaal uitgeput. Het zijn allemaal redenen om eens te kiezen voor een ontspannende massage. Alles even loslaten en weer tot rust komen lukt vooral tijdens een ayurvedische massage, weet Isabelle Meuleman van het WellnessInstituut

De drijvende krachten achter MYOS Opleidingen

MYOS Opleidingen is in 2013 opgericht door Angela Scheffer en Peter Burger. Het werd Angela (1986), na het afronden van de opleidingen tot gekwalificeerd schoonheidsspecialist en pedicure, al vrij snel duidelijk dat ze niets liever wilde dan kennis overdragen. Na een intensief stagetraject en het behalen van haar pedagogisch didactische aantekening, heeft ze vijftien jaar geleden de overstap gemaakt naar het onderwijs. In eerste instantie binnen de uiterlijke verzorging, maar naarmate haar ‘rugzak’ zich vulde met onder andere sportmassage, massagetherapie en hbo medische kennis, breidde dat zich al vrij snel uit naar de sport- en wellnessbranche. Haar lessen werden afgewisseld met administratieve (onderwijs)taken zodat ze allround inzetbaar was

Liesblessures bij sporters

In dit artikel vertelt sportarts Adam Weir van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam over liesblessures bij sporters.

Polsklacht

Polsklachten komen frequent voor bij masseurs en verdienen serieuze aandacht, daar deze klachten regelmatig het gevolg zijn van ‘techniekfouten’ waardoor de pols onnodig zwaar wordt belast. In dit artikel wordt de klacht geanalyseerd en gedifferentieerd volgens het proces van klinisch redeneren door toepassen van differentiaal diagnostiek.

Stoelmassage: geen luxe maar noodzaak

Het massage- en opleidingsinstituut van Jurgen Libosan (51) is gespecialiseerd in stoelmassages. “Een stoelmassage is geen luxe, het is noodzaak”, zegt hij.

Scoren met voeding

Scoren met voeding is een kookboek voor voetballers en voetbalsters die beter willen presteren door gezonder te eten. Wat blijkt: gezonde voeding en smakelijk eten gaan in dit boek hand in hand.

Voetreflexmassage prikkelt het hele lijf Passie voor voeten

Stoelmassage: geen luxe maar noodzaak

Fibromyalgiepatiënten ervaren minder pijn en stress door massage