Chi Natural Life: Nek- en schouderklachten in aromatherapeutisch perspectief

Chi Natural Life deelt op Allesovermassage.nl regelmatig informatie over de krachten van essentiële oliën. Dit keer: Wat kan aromatherapie bieden bij nek- en schouderklachten?

De professionele masseur heeft vaak te maken met cliënten die – als gevolg van verschillende oorzaken – kampen met nek- en schouderklachten. Deze klachten kunnen ontstaan door stress, spanning of door een slechte houding door bijvoorbeeld langdurig computergebruik of een andere overbelasting. Essentiële oliën kunnen een effectieve aanvulling zijn op de massage om verlichting te bieden en het herstelproces te versnellen.

Combinatie

Bij de behandeling van nek- en schouderklachten kun je een combinatie gebruiken van verschillende essentiële oliën die bekendstaan om hun ontspannende, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Uiteraard dienen alle essentiële oliën altijd opgelost te worden in een draagolie. Bijvoorbeeld een combinatie van amandelolie en jojoba, maar ook zonnebloempitolie en sesamzaadolie zijn geschikt als basis. De hoeveelheid essentiële olie varieert van 0,5% tot maximaal 3%. Dit komt neer op 10 tot 60 druppels etherische olie per 100 ml basisolie. Dit is afhankelijk van de persoon (kind/ volwassene/gevoeligheid) en de specifieke essentiële olie die wordt ingezet. De in dit artikel genoemde oliën kunnen tot een maximum van 3% (ook in de combinatie maximaal 3% totaal) worden ingezet voor hun specifieke, intensieve werking op het nek- en schoudergebied.

Mentale ontspanning

Lavendel staat bekend om zijn kalmerende effecten en kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning. Door lavendelolie te gebruiken tijdens de massage, kun je cliënten helpen om zowel fysiek als mentaal te ontspannen, wat kan bijdragen aan het verlichten van nek- en schouderpijn. Lavendelolie kan eventueel wel puur worden ingezet, maar alleen lokaal en dus op een beperkt gebied. Pepermunt heeft een verkoelend effect en kan helpen bij het verminderen van pijn en ontsteking. De verfrissende geur van pepermunt draagt ook bij aan een gevoel van algehele verlichting tijdens de behandeling. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van eucalyptusolie vanwege zijn krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Eucalyptus kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van een betere doorbloeding. Een combinatie met essentiële olie van gember is zinvol, omdat deze ook ontkrampende, pijnverdovende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Eigenschappen

Voor een betere doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen en het herstellen van de spieren zijn de essentiële oliën van rozemarijn en jeneverbes aangewezen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënten en de ernst van hun klachten. Ter ontspanning is een keuze te maken tussen lavendel, kamille en ylang-ylang. Voor een snelle ontspanning kies je de echte marjolein, een prima olie bij verkramping en vastzittende spieren. Deze groep van aroma’s kalmeren ook de geest. Al met al kan de combinatie van massage en essentiële oliën een effectieve behandeling zijn voor nek- en schouderklachten. Door de ontspannende, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van essentiële oliën te benutten, kun je de klachten van een cliënt verlichten zodat hij weer beter kan functioneren.

Word professional bij Chi Natural Life

De voordelen

 • Eenvoudig alle producten bestellen tegen inkoopprijzen.
 • Promotiemateriaal beschikbaar in de vorm van displays, folders en flyers.
 • Speciale acties voor in jouw salon of voor jouw klanten.
 • Gratis verzending vanaf 100 euro met een minimale bestelgrootte van 50 euro.

Waarom een samenwerking met Chi?

 • Bestaat sinds 1979. Veertig jaar kennis en ervaring met aromatherapie!
 • Marktleider in 100% natuurlijke essentiële oliën.
 • Honderden natuurproducten op voorraad die gezondheid brengen voor je familie en die van je klanten.
 • Geadviseerd door therapeuten, schoonheidsspecialisten en topsporters.
 • 100% puur, dus onbewerkt, onverdund en puur natuur met de hoogste kwaliteit.

Hoe maak je een account aan?

 1. Ga naar Chi zakelijk
 2. Klik in het scherm op de groene knop met ‘account aanmaken’.
 3. Vul het registratieformulier in met je KvK-nummer.
 4. Je krijgt een melding dat de aanmelding is ontvangen.
 5. Je gegevens worden handmatig gecontroleerd. Als de gegevens correct zijn, ontvang je binnen enkele dagen een melding dat het account actief is.

Met dank aan stichtingaromatherapie.nl (SANGO).