Magnesium als toegevoegde waarde in je praktijk

Jarenlang werkte hij voor grote farmaceutische bedrijven, tot Gert de Visser besloot om het roer om te gooien. In 2004 startte hij met Vita Cura, waarbij hij zich juist richt op de lifestylekant van de gezondheidszorg. De focus van zijn bedrijf ligt voornamelijk op het product magnesium. Van zout, olie en gel tot aan supplementen. Sinds kort kunnen masseurs reseller worden van de producten.

“Toen ik er in 2004 mee begon, dacht iedereen: magnesiumzout en -olie, wat moeten en kunnen we ermee? Nu is het eigenlijk heel mainstream geworden, het wordt steeds meer gebruikt. Toch is magnesium nog wel iets waar meer dan zestig procent van de westerse bevolking een tekort van heeft. Dat wil ik graag veranderen”, vertelt hij.

Klein houden

Magnesium is een van de belangrijkste mineralen voor de mens en wordt ook wel ‘de vonk van het leven’ genoemd. “Het is heel ontspannend voor de spieren en eigenlijk onmisbaar. Hoe meer ik erover leerde, hoe meer mijn passie voor magnesium groeide. Uiteindelijk wil ik echt een totaalleverancier worden van magnesium. We willen leidend zijn in de markt.” Met zijn bedrijf focust Gert zich voornamelijk op magnesium dat wordt opgenomen via de huid, zoals zout, olie, gels en sprays. Daarnaast zijn tabletten beschikbaar. “Het voordeel van magnesium dat via de huid wordt opgenomen, is dat je direct het magnesium toegediend krijgt. Daarmee heeft het ook een beter effect.” Een groot winkelbedrijf als klant heeft Gert overigens niet voor ogen. “We willen het relatief klein houden. Daarbij willen we vooral ook goed advies kunnen blijven geven aan onze klanten. Het gaat ons ook om kennisoverdracht. Naast de adviesdrogisterijen maken we langzaam de stap naar fysiotherapeuten en masseurs. We kunnen wat dat betreft alleen maar groeien.”

Reseller worden

Volgens Gert valt er ook voor masseurs nog een wereld te winnen. Met een kleine campagne wil hij vooral meer bewustzijn over het effect van magnesium kweken. “Masseurs kunnen onze producten, zoals de olie en de gel, gebruiken tijdens behandelingen. Waar een neutrale massageolie alleen zorgt dat je soepel kunt masseren, heb je bij een magnesiumolie een extra voordeel: je kunt masseren én brengt direct magnesium toe. Dat zorgt voor een beter effect bij een behandeling.” Ook kunnen masseurs via Vita Cura reseller worden van de diverse producten. “Het gebruik in de praktijk is natuurlijk een groot voordeel, maar dat je een product daarna kunt adviseren voor de mensen thuis maakt de resultaten op de lange termijn nog veel beter.” Op de verkoop is bovendien marge te maken. “De producten zijn bij ons te bestellen tegen inkoopprijzen, maar op het moment dat producten in de praktijk worden doorverkocht levert dat een gezonde winstmarge op.” Een reselleraccount is makkelijk aan te maken via www.vitacura.nl/zakelijk. Gert: “Nadat wij het verzoek binnenkrijgen, sturen we vrij gauw een mailtje terug met een inlogcode, waarna je je officieel als reseller registreert.” Hij erkent dat hij nog nieuw is op dit gebied. “We zijn op dit terrein nog vrij jong, maar hebben al wel tientallen masseurs die ingeschreven staan. Dat aantal groeit dagelijks. We hopen daar langzamerhand steeds meer aandacht aan te besteden.” Veel direct contact met de masseurs heeft hij overigens niet. “Ze zijn vaak lastig te bereiken. Gelukkig maar, want dat betekent dat ze het druk hebben”, lacht hij. “Maar we staan altijd open om te overleggen of om meer informatie te geven.”

Het mooiste onderdeel

Er zijn promotiematerialen zoals posters, folders, boekjes en samples beschikbaar via de website. “Die samples zijn meer bedoeld om het product even te voelen, want voor het beste effect moet je het product langer gebruiken. Van de werking en het belang willen we mensen dan ook bewust maken.” Dat doet Vita Cura middels seminars en scholingen. Zo ook voor het NGS. “Op zo’n scholing proberen we iedereen zo goed mogelijk te adviseren. Aan de ene kant is magnesium namelijk een makkelijk product, maar je moet er wel verstand van hebben voor de optimale werking. Als je je verdiept in magnesium, ga je het ook echt goed verkopen en gebruiken.” Dat vindt Gert stiekem ook meteen het mooiste onderdeel van zijn werk. “Als je van consumenten hoort dat ze door het gebruik van magnesium enorm zijn opgeknapt, geen kwaaltjes meer hebben, is dat het mooiste wat je kan overkomen. Als een klant zich door ons product fitter en vitaler voelt en dat ook terugkoppelt, ben ik blij”, besluit hij.

Webinar

Op 17 oktober organiseert Allesovermassage.nl een webinar over dit onderwerp.

Datum: maandag 17 oktober van 20.00 - 21.00 uur
Locatie: online
Investering: 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗡𝗚𝗦-𝗹𝗲𝗱𝗲𝗻. Dit webinar wordt je aangeboden door VitaCura.
Docent: Gert de Visser
Punten: 1 punt voor de NGS-licentie.
Aanmelden: via https://portaal.ngsmassage.nl (Bij- en nascholing > Filter op NGS Webinars)

Geen lid van het NGS? Meld je dan aan via onze webinarpagina.