Ingrediënt onder de loep: Granaatappel

Steeds meer mensen kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Speel jij als masseur ook in op deze groeiende behoefte vanuit de markt? Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we elk nummer een plant centraal en leggen we de herkomst en werking van het betreffende natuurwonder uit.

Granaatappel

De granaatappel komt oorspronkelijk uit Zuidwest-Azië maar wordt vandaag de dag vooral geteeld in het Middellandse Zeegebied. De granaatappels die Weleda gebruikt, worden biologisch geteeld en met de hand geplukt. Een granaatappelpitje bevat twaalf à twintig procent olie. Om één kilo olie te verkrijgen, zijn ongeveer vijfhonderd kilo granaatappels nodig. De granaatappel heeft een nogal stekelig en eerder droog uiterlijk. De inhoud is echter des te verrassender met het rijke en goedgevulde rode vruchtvlees en de talrijke zaadjes die lijken op kleine, sappige bessen. De plant kan tot tweehonderd jaar oud worden.

De vrucht is niet alleen erg gezond om te eten, maar vormt ook een uitstekende bron van ingrediënten voor natuurlijke verzorgingsproducten voor de rijpere huid. De kostbare granaatappelpitolie revitaliseert de huid dankzij de antioxiderende en regenererende eigenschappen. Granaatappelpitolie, rijk aan kalium, vitamine E, polyfenolen en essentiële vetzuren, heeft sterke antioxidatieve eigenschappen en een intens voedende werking. De olie stimuleert de celvernieuwing en bevordert zo de natuurlijke regeneratie van de huid.

De granaatappelpitolie wordt gebruikt in de volgende Weleda-olie:

  • Granaatappel Regenererende Body Olie

De Granaatappel Regenererende Body Olie helpt vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan en verzorgt de huid intensief. Plantaardige oliën van onder andere macadamianoot en jojoba reguleren de vochthuishouding.

Tip: voor een lange ontspanningsmassage kun je de Granaatappel Regenererende Body Olie ook mengen met de Verzorgende Massageolie. Deze geurneutrale massageolie is speciaal voor professionals en via de Weleda webhop exclusief verkrijgbaar voor masseurs.