Geen lekken meer met de FIT Cheertainer®

De FIT Cheertainer® is efficiënt tot de laatste druppel olie

© F.I.T. International

Ze zijn handig, lekken niet en hebben ook nog eens een lagere CO2-footprint: de Cheertainers met F.I.T. Professional Care Massageolie. FIT International heeft deze verpakkingen geïntroduceerd ter vervanging van de oude 5 liter jerrycans. “En ook niet onbelangrijk: ze zien er mooi uit voor in jouw praktijk”, zegt Martin Stolk van FIT.

Eigenlijk ergerde hij zich al jaren aan de oude jerrycans. Ze waren lastig te stapelen, wat onhandig was voor de opslag en tijdens het transport. “Ook lekte er regelmatig eentje bij de dop. Als de masseur de jerrycan dan uit de doos haalde, was hij helemaal vies en vet en het etiket al verkleurd”, herinnert hij zich.

De Cheertainer® is een mooie doos van stevig meerlaags karton, met een strakke, professionele uitstraling die niet misstaat in je praktijk. Binnenin zit een plastic binnenzak met daaraan een tapkraantje. Martin: “Als hij leeg is, kun je de verpakking heel makkelijk scheiden. Het karton kan bij het oud papier. In de binnenzak zit veel minder plastic dan in de oude jerrycans. Dat scheelt enorm veel afval en bovendien is hij goed te recyclen.”

Efficiënt schenkkanaal

De dozen zijn goed stapelbaar, handig voor in de opslag of voor tijdens transport naar een evenement. Ook lekkende doppen zijn verleden tijd. Op de Cheertainer® zit een tapkraantje dat volledig en betrouwbaar afsluit. Het daarop voorgemonteerde extra trechtertje helpt bij het navullen en is daarna makkelijk los te koppelen. Martin raadt aan om na het bijvullen het trechtertje, nog boven de fles, voorzichtig van het kraantje af te halen, even schoon te maken en vervolgens op te bergen of terug te klikken. “Er kan namelijk wat restolie in de trechter blijven zitten”, zegt hij. “Als je hem aan het kraantje laat zitten, loopt dat restje op een gegeven moment eruit. Dat is zonde en bovendien onnodig.

”Nog een voordeel van de Cheertainer®: hij is zó ontworpen dat de massageolie tot de laatste druppel makkelijk eruit kan worden geschonken. “De binnenzak vouwt zich automatisch op een specifieke manier op, zodat dat er ook in een bijna lege Cheertainer een efficiënt schenkkanaal overblijft. Het handvat achterop kun je dan gebruiken om de Cheertainer ietwat te kantelen. Daardoor wordt ook het laatste restje uit de verpakking gedrukt. Zo wordt er geen olie verspild”, zegt Martin.

De Cheertainer met 5 liter F.I.T. Professional Care massageolie kost 66,50 euro en is te koop bij NGS-partner Framo Sportmedische Groothandel via www.sportmassagewebshop.nl. Als NGS-lid ontvang je tien procent korting! Na opening is F.I.T. Professional Care Massageolie één jaar houdbaar. De olie dient bij kamertemperatuur bewaard te worden.