Sportmassage is zinvolle aanvulling op aanbod fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapeut Wouter de Bonth:

De vraag of Fysiotherapie Van Bommel ook sportmassage aan kon bieden, kwam vanuit de patiënten zelf. Eigenaar Wouter de Bonth (27): “We hebben in Vlijmen een oefenzaal, waar onze cliënten tijdens hun behandeling trainen, maar in sommige gevallen ook erna nog. Enkele van hen vroegen of ze via ons behalve manuele therapie en sportfysiotherapie ook sportmassage konden krijgen. Daar zijn we toen naar gaan kijken.” En ja, dat kon.

Onderzoek leerde dat het binnenhalen van een sportmasseur namelijk voor zowel cliënten als het bedrijf een meerwaarde had. Floortje van Halder verzorgt nu de sportmassages. Wouter: “Op basis van het doel bepalen we of het een medische massage is of niet. Hebben mensen echt klachten, dan kunnen we het eventueel zelfs onder fysiotherapie scharen. Maar willen cliënten het omdat ze het eens in de zoveel tijd wel lekker vinden, of omdat ze het prettig vinden dat voor een hardloopwedstrijd hun spieren worden losgemaakt, dan kiezen ze er eigenlijk zelf voor en valt het niet binnen de verzekering.”

Wouter vindt sportmassage een zinvolle aanvulling op het aanbod van een fysiotherapiepraktijk. “Het werkt ook preventief hè. Iemand die door een sportmasseur wordt behandeld, komt in theorie minder snel terug bij de fysiotherapeut. Wij geloven heel nadrukkelijk in een stukje zelfmanagement van onze patiënten. Blijf investeren in je eigen gezondheid, ook als je klachten voorbij zijn! Dat is iets wat zowel onze fysio’s als Floortje aan mensen kunnen meegeven.”

Iemand die door een sportmasseur wordt behandeld, komt in theorie minder snel terug bij de fysiotherapeut

Wouter de Bonth