Artikelen

"Masseurs, tel jullie zegeningen en onderneem!"

Regelmatig voeren masseurs discussies. Waarom worden wij niet vergoed door de zorgverzekeraars? Tel je zegeningen, zegt fysiotherapeut Anne Middendorp. Zij koos er acht jaar geleden bewust voor om alleen nog maar contractvrije zorg aan te bieden. “Het keurslijf van de zorgverzekeraars begon steeds meer te knellen”, zegt ze.

Ergonomisch masseren: investering in eigen gezondheid

Ergonomisch masseren is een investering in het belang van de klant, maar vooral van jezelf. Veel masseurs cijferen hun eigen lichaam weg om het voor de klant zo comfortabel mogelijk te maken. “Dat is denken op korte termijn. Als masseur heb je je lijf nodig om je hobby uit te voeren of je boterham te verdienen. Op dat lijf moet je zuinig zijn”, zegt Mehdi Tajeddin.

Hoe behoud je je klanten?

Hoe trek je nieuwe cliënten aan? Een belangrijke vraag voor veel masseurs. En eentje waar, zeker voor beginnende masseurs, veel tijd en moeite in gaat zitten. Door de focus op het bereiken van mogelijke nieuwe cliënten, wordt een ander vraagstuk wel eens vergeten. Namelijk: hoe kun je je cliënten zo goed mogelijk behouden?

Rol van masseur bij goede voornemens

De feestdagen komen er weer aan, tijden van bezinning en heroverwegingen op tal van vlakken maar ook vaak bewust worden van het eigen lijf en gezondheid. Veel mensen beseffen weer: ik ontspan te weinig en sporten schiet er ook te vaak bij in… Wat moet ik meer doen aan mijn mentale en fysieke gezondheid als het gaat om voeding en verzorging van het lichaam? Wat doe ik voor mijzelf om overspanning, laat staan een burn-out te voorkomen? Wat kan ik doen om beter te ontspannen en daardoor ook beter te slapen? De professionele masseur kan hier natuurlijk altijd op inspringen met een goede ontspanningsmassage en een aantal bijkomende adviezen, tips en trics. Zeker in de tijd dat mensen bezig zijn met feestdagen, familie, goede voornemens in december en een frisse start in januari.

Live webinar 'Enkelverstuiking: Van A tot Z'

Op maandag 27 november organiseren wij een boeiend webinar over een van de meest voorkomende blessures in de sportwereld: enkelverstuiking.

Verschillende oefeningen om jouw als masseur flexibel te houden

Als masseur sta je de hele dag op je voeten en werk je met je handen. Dat kan zijn weerslag hebben op je eigen lichaam. Stretchen kan helpen om jezelf als masseur fit te houden. Deze oefeningen kunnen je helpen om je flexibiliteit in nek, schouders en rug te behouden en verbeteren.

Wat te doen bij hartfalen tijdens het sporten?

Een op het oog gezonde sporter die op het sportveld een hartstilstand krijgt; het komt gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, is het risico op een slechte afloop groot. Zeker als de situatie niet tijdig wordt herkend.

Elke sportvereniging zou een AED die altijd bereikbaar is moeten hebben

Uit onderzoek van het NGS en de KNVB onder voetbalverzorgers bij amateurclubs afgelopen voorjaar is gebleken dat maar liefst een derde van de verzorgers geen geldig reanimatiecertificaat heeft. Het Mulier Instituut berichtte in diezelfde tijd dat op ongeveer twee derde van de sportverenigingen een AED hangt, maar dat het overgrote deel daarvan binnen hangt, soms achter slot en grendel. Slechts achttien procent is 24/7 bereikbaar. Op beide vlakken valt een hoop te verbeteren.

Vergroot jouw omzet met de starterset van FIT Muscle Care

Om masseurs te helpen met het verhogen van de omzet, heeft FIT Muscle Care een starterset samengesteld. “Masseurs hebben heel veel productkennis. Maar niet iedereen durft uit zichzelf producten aan klanten te verkopen. Met onze starterset bieden we een mooie presentatie om masseurs op weg te helpen”, zegt Joop Bergman, eigenaar van FIT Muscle Care.

Wordt reseller van Herzog Medical

Harald Herzog was eind jaren zeventig een beloftevolle atleet, alleen lieten zijn kuiten hem in de steek. Blessures noopten hem tot stoppen. Harald kwam ooit op het idee om therapeutisch elastische kousen te gaan dragen, steunkousen in de volksmond. Het bleek een gat in de markt.

Het belang van aromatherapie in de massagepraktijk

Het belang van het gebruik van etherische oliën in de massagepraktijk strekt zich uit tot zowel de fysieke als de mentale aspecten van het welzijn van de cliënt. Etherische oliën zijn geconcentreerde extracten van planten en vruchten die al eeuwenlang worden gebruikt vanwege hun therapeutische eigenschappen. Ze worden ook wel essentiële oliën genoemd omdat deze bijzondere oliën in feite de essentie van de betreffende plant bevatten. Wanneer ze op een deskundige manier worden geïntegreerd in massages, kunnen ze een diepgaande en positieve invloed hebben op zowel lichaam als geest.

Masseren van de ademhalingsspieren

Masseren van de beenspieren, rugspieren en armspieren is gesneden koek voor masseurs. Maar dat het ook mogelijk is om ademhalingspieren te masseren, is minder bekend. Zonde, vindt Wietske Wind, eigenaar van en docent bij Opleiding Sportmassage Friesland. Onlangs gaf ze voor het NGS een bijscholing over het masseren van spieren die bij de ademhaling betrokken zijn. “Door massage worden de spieren meer ontspannen en dat heeft een gunstige invloed op het ademen”, zegt ze.

Chronische aspecifieke lage rugklachten

Chronische lage rugklachten zijn vervelend en pijnlijk en komen vaak voor, ook bij sporters. Als de klachten langer dan twaalf weken voortduren, mogen we spreken van een chronische fase. Volgens het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) ziet een huisartsenpraktijk lage rugpijn bij 40,9 per 1000 patiënten, die deze pijnklachten hebben zonder uitstralende pijn.

Zo haal je als masseur meer omzet uit bijverkoop

Bij de kapper is het de normaalste zaak van de wereld. Heb je net je haar laten knippen en stylen, vraagt de kapster bij het afrekenen of ze er een potje van die speciale wax of een mousse bij moet doen. Zo kun je er elke ochtend net zo leuk uit zien als nu. Nog een shampoo speciaal voor je mooie krullen erbij? Dikke kans dat je er met elk geval één extra product vandoor gaat. Klant tevreden met de geboden service, kapper blij met de extra omzet. Win-win dus.

De massagegun, een handig hulpmiddel voor masseur en cliënt

Waar moet je als masseur op letten bij de aanschaf van een massagegun? Zou een exemplaar uit de Action, van amper tien euro, ook voldoen in je praktijk? De vraag stellen is hem natuurlijk beantwoorden. Maar wat kost een deugdelijk apparaat dan wél ongeveer? Hoe test je zo’n ding? En wat kan je er nu eigenlijk precies mee als masseur? Veel vragen, die we allemaal voorlegden aan een expert.