Artikelen

Webinar: Wat kun en mag je als masseur met de voet?

Miljoenen Nederlanders hebben voetklachten wat vaak houdingsproblemen veroorzaakt. Problemen die met een juiste behandeling en- of verzorging voorkomen hadden kunnen worden. Ongeveer 57% van alle Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met voetproblemen en dit percentage stijgt nog steeds. Kennis van de voet is dus ook voor jou als masseur onmisbaar! Tijdens dit webinar neemt René Somers, MSK-arts én podotherapeut, je mee in voetproblemen en de daarbij behorende anatomie en fysiologie.

Massage van littekens helpt klachten verlichten

Littekens, iedereen heeft er wel een. Een kleintje, als gevolg van een weggesneden wrat. Of een grote, door een keizersnede of een grote knieoperatie. Zelfs jaren later kunnen littekens klachten geven. Niet alleen op de plek van het litteken zelf, maar ook elders in het lichaam. Met een specifieke massage van het litteken en omgeving kunnen masseurs klachten helpen verlichten. “Scarmanagement is een prachtige aanvulling op het werk van masseurs”, zegt Loes van Schaijik.

Gebits- en kaakgewrichtsproblemen zijn een belangrijke factor bij blessures

Zeven op de tien sporters met (meerdere) blessures lijden aan tandvleesontsteking. Eén op de drie voetballers met problemen in het gebit en afwijkingen in de kaaksluiting heeft regelmatig te maken met spierkrampen. Dat is 2,5 keer zoveel als voetballers zonder gebitsproblemen. En twee op de vijf voetballers tussen twaalf en achttien jaar die langer dan drie maanden een beugel hebben gedragen, ontwikkelen serieuze balansproblemen. Dit is tweemaal zoveel als jeugdspelers die nooit een beugelbekkie hadden.

Sportmassage en aromatherapie

De natuur heeft ons zoveel te bieden. De krachtige inhoudsstoffen van etherische oliën worden vaak onderschat. Tijdens deze scholing leer je de basis van aromatherapie. Dat houdt in dat je basiskennis verwerft over etherische oliën, hoe ze ingezet kunnen worden en wat je kan bereiken met deze oliën. Alles is 100% natuurlijk. De kracht van de natuur wordt ingezet.

Gaultheria procumbens: warmte die de spieren wel bereikt

Gaultheria Procumbens, ook wel Bergthee of American wintergreen genoemd, is een van de ingrediënten van FIT Sportbalsem. Het zorgt voor de bekende verwarmende werking van FIT en in tegenstelling tot peperstoffen, die ook veel gebruikt worden in sportbalsems, bereikt Gaultheria Procumbens de spieren wel.

Live webinar: Stel, je vermoedt verstoord eetgedrag of een eetstoornis bij een cliënt? Wat dan?

In dit webinar gaan Amber van Es ((W)eet trainer, Psychomotorisch therapeut i.o. en zelfstandig sportpsycholoog) en Lisa de Vilder ((W)eet trainer, zelfstandig sportpsycholoog en coach dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

Massage en parkinson

Anderhalve dag. Zo lang heeft Bert Staarman profijt van de massage van sportmasseur Carla Kramer. Daarna keert de stijfheid in zijn spieren weer terug. “Maar die anderhalve dag is zo fijn. Het geeft even adempauze. Ik kan het dagelijks leven daardoor makkelijker aan.”

10 voordelen van online boekhouden voor ZZP'ers

Online boekhouden als ZZP-er en benieuwd naar de voordelen daarvan? We zetten 10 voordelen voor je op een rij. Online boekhouden heeft de toekomst, en dit zijn de belangrijkste redenen.

Tendinopathie: pijnlijke ‘spaghetti’ is een onderschatte blessure

Het is niet de meest voorkomende voetbalblessure. En ook niet eentje waardoor spelers direct moeten stoppen met voetbal. Maar tendinopathie is wél een hardnekkig probleem. Gemiddeld krijgen in het topvoetbal elk seizoen vier spelers last van deze peesblessure. Reden voor FC Barcelona om met een complete special, geschreven door internationale (sport)zorgverleners en onderzoekers, aandacht te vragen voor deze kwetsuur.

Wetenschappelijke kennis over (voetbal)blessures vertaald naar de praktijk

Na een blessure te snel het veld weer op met het risico om opnieuw óf erger geblesseerd te raken. Nick van der Horst, gepromoveerd sportfysiotherapeut bij de KNVB, herkent het als geen ander. Zijn passie voor de voetbalsport is zó groot, dat hij zelf als speler na een blessure het liefst ook weer in no time terugkeerde. Maar inmiddels weet hij wel beter: een goede behandeling en meer kennis over blessures is minstens zo belangrijk. Met het platform SoccerDoc speelt hij daar handig op in.

Parttime ondernemen is geen half werk

Veel masseurs zijn parttime ondernemer of denken erover na een deeltijdonderneming op te zetten. De Kamer van Koophandel en Belastingdienst hanteren diverse maatstaven om iemand als (parttime) ondernemer te beschouwen. Als gevolg daarvan krijg je te maken met diverse fiscale regelingen. De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een handige webinar over parttime ondernemen. NGS-magazine bekeek het webinar en heeft verschillende wet- en regelgeving alvast voor je op een rijtje gezet.

Wondverzorging

In de sportverzorging kom je lelijke wonden tegen van voetballen op kunstgras. Van oudsher hebben we geleerd dat we wonden goed droog moeten maken voordat we een pleister plakken. Maar velen zullen inmiddels ervaren hebben dat een sneetje in je vinger sneller geneest dan een wond waar een hard korstje op komt.

QoQo Retreat breidt uit

Hoogwaardig genieten van behandelingen op maat, gegeven door deskundige en ervaren masseurs. Dat is QoQo Retreat in een notendop. Het concept is gebaseerd op de wens om het net even anders te doen en echte ‘customized massages’ aan te bieden. En dat idee slaat aan! Inmiddels beschikt QoQo Retreat over vier luxe salons op A-locaties in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Binnenkort wordt daar zelfs een vijfde salon aan toegevoegd, gelegen aan het beroemde Noordeinde in Den Haag.

Inhoud sportverzorginstas

Het voetbalseizoen is inmiddels weer begonnen, mis jij als sportverzorger nog inhoud voor je sportverzorginstas? Hieronder staan daarom alle artikelen die jij nodig hebt om op alles voorbereid te zijn!

Nieuw boek over de kunst van het revalideren

Sportblessures zijn zo oud als de sport zelf. Ze komen, helaas, veelvuldig voor. Vaak volgt er een revalidatietraject voor de sporter weer helemaal in actie kan komen. Leren revalideren is een kunst op zich.