Live webinar: Stel, je vermoedt verstoord eetgedrag of een eetstoornis bij een cliënt? Wat dan?

Eetproblemen in de sport komen vaker voor dan je denkt. Het is een gevoelig onderwerp waar te weinig over wordt gepraat.

In dit webinar gaan Amber van Es ((W)eet trainer, Psychomotorisch therapeut i.o. en zelfstandig sportpsycholoog) en Lisa de Vilder ((W)eet trainer, zelfstandig sportpsycholoog en coach dieper in op de achtergrond van eetproblemen. Om wat voor soort eetstoornissen gaat het en hoe kun je ze signaleren?

Praktisch

Datum en tijd:

2 november 2022, 20.00 - 21.00 uur

Investering:

Regulier: € 24,50
NGS-leden: € 14,95.

Aanmelden:

  • NGS-leden via het NGS-portaal (NGS Webinars).
  • Niet-leden via deze pagina.

De deskundige docenten gaan met jou als masseur in gesprek over de theoretische achtergrond van de diverse soorten eetproblemen in de sport en ervaringen met eetproblemen in jouw omgeving. Je krijgt veel tips over hoe je deze vroegtijdig kunt signaleren. Niet voor niets worden eetproblemen aangeduid als de 'verborgen tegenstander'!

Na afloop van het webinar

  • weet je meer over de aard, omvang en ernst van verstoord eetgedrag en eventuele gevolgen zoals RED-S;
  • kun je de eerste signalen van een eetprobleem herkennen;
  • heb je handvatten hoe je het gesprek over dit gevoelige onderwerp met je klanten en/of ouders aan kunt gaan;
  • weet je welke vervolgstappen je kunt zetten.

Sprekers: Amber van Es en Lisa de Vilder

Amber van Es is sportpsycholoog. Ze heeft zelf aan cheerleading gedaan en deed mee aan het WK. Haar tijd als cheerleader was een constante strijd met haar gewicht. Bij elk nieuw dieet voelde ze zich dikker en waardelozer en op het WK dacht ze dat ze niet goed genoeg was omdat ze zelf vond dat ze niet aan het schoonheidsideaal van de sport voldeed. Door een diëtist werd ze op het juiste spoor gezet en leerde ze dat voeding een vriend is tijdens het sporten en niet de vijand.

Lisa de Vilder is sport- en prestatiepsycholoog en deed als boksster mee aan EK’s en WK’s. Haar trainers dachten dat ze beter zou presteren in een lagere gewichtsklasse en omdat die niet-olympisch was, moest ze nog lager gaan, tot onder de 60 kilo. Wat volgde was een continu gevecht met de weegschaal tot ze steeds meer lichamelijke en mentale klachten kreeg en stopte met de sport. Jaren en veel begeleiding door zowel een sportdiëtist als sportpsycholoog later werd ze Nederlands kampioen in de klasse tot 69 kilo