Onze producten zijn goed én betaalbaar

"Kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Onze zoektocht bij leveranciers en producenten levert altijd producten op die goed én betaalbaar zijn. En belangrijk: de klant bepaalt. Doordat we artikelen laten testen door gebruikers, weten we dat we spullen leveren die aan belangrijke eisen voldoen.”

Jeroen Kubbenga is op de enthousiaste praatstoel gaan zitten. In 2011 richtte hij KS Medical Group op als groothandel in medische artikelen, aanvankelijk gericht op de longfunctie. “Mijn schoonvader was huisarts en hij zei destijds dat spirometrie in opkomst was. Dat is een onderzoek waarbij wordt gekeken naar de gezondheid van de longen. Ik besloot een groothandel te starten in artikelen die te gebruiken zijn voor de longen. Een groot succes. Nu zijn we op dit gebied de derde leverancier van Nederland”, vertelt hij.

Testpakketten

Niet lang na de oprichting trad Vincent Sahertian toe als mede-eigenaar van het Groninger bedrijf. Inmiddels is het assortiment enorm uitgebreid. KS Medical Group levert van bacteriefi lters tot desinfectiemiddelen en van audiometers tot kinesiotape. Die laatste valt onder de sportverzorgingsartikelen, een afdeling die Jeroen en Vincent samen met massageproducten sinds een half jaar in de collectie hebben. “Een zoektocht in de markt heeft ons veel opgeleverd. Ik ben niet medisch onderlegd, maar heb zelf wel op hoog niveau Tai-jutsu beoefend en daarin geef ik nog les, dus ik ken de nodige fysiotherapeuten en masseurs”, zegt Jeroen. “Zij vormen voor mij een mooie groep om nieuwe artikelen uit te proberen. Voor hen moet het goed zijn, daar gaat het om.”KS Medical Group levert aan particulieren en ondernemers, maar ook aan huisartsen, ziekenhuizen, sportverenigingen, gezondheidscentra en andere aanbieders in de sport. “FC Groningen gebruikt behoorlijk wat artikelen van ons. Sportverenigingen krijgen van ons testpakketten om spullen uit te proberen. Van de fysiotherapeuten en sportverzorgers van deze clubs krijgen we veel feedback.”

Veel producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten

Jeroen Kubbenga

De beste kwaliteit

Jeroen noemt de kleinschaligheid van zijn bedrijf een groot voordeel. “We zijn ongebonden, hoeven ons niet aan opgelegde regels te houden en hebben geen hoofdkantoor. De korte lijnen zijn heel belangrijk voor een goede service.”Contact met het bedrijf is snel gelegd. Dat blijkt ook uit reacties van klanten, die enorm waarderen dat een bestelling eenvoudig via WhatsApp geplaatst kan worden en persoonlijk contact ook in de avonduren mogelijk is. Op de website is het eenvoudig chatten met een van de compagnons.Het NGS en KS Medical Group hebben een partnerschap afgesloten. Dit houdt niet alleen in dat KS Medical Group zich in magazines en op social media regelmatig zal presenteren, maar het betekent ook dat (sport)masseurs op sportevenementen waar het NGS haar medewerking aan verleent, gebruik kunnen maken van hun producten. “Ik bied masseurs graag een testflacon aan”, zegt Jeroen. De massageproducten komen uit de lijn van OXD, een merk waar producten speciaal worden geproduceerd voor fysiotherapie en deelnemers in de sport. De gels, lotions, crèmes en oliën zijn ontworpen om het gebruik te vergemakkelijken en het resultaat te bevorderen. Jeroen: “Het mooie is dat veel producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Zo worden onder meer avocado en citroen toegevoegd. Avocado zorgt voor een gladde huid. Ook zijn de OXD-producten keer op keer afgestemd op de behoefte van de gebruiker. OXD streeft naar de beste kwaliteit, wat helemaal bij ons past.” De massageproducten komen uit de lijn van OXD, een merk waar producten speciaal worden geproduceerd voor fysiotherapie en deelnemers in de sport. De gels, lotions, crèmes en oliën zijn ontworpen om het gebruik te vergemakkelijken en het resultaat te bevorderen. Jeroen: “Het mooie is dat veel producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Zo worden onder meer avocado en citroen toegevoegd. Avocado zorgt voor een gladde huid. Ook zijn de OXD-producten keer op keer afgestemd op de behoefte van de gebruiker. OXD streeft naar de beste kwaliteit, wat helemaal bij ons past.”

Doseerpompen

Wat tevens kenmerkend is voor de massageartikelen is dat alles wordt geleverd met doseerpompen. “Die zitten er standaard bij. Daar kreeg ik complimenten over. Ik dacht dat dat een pompje normaal was, tot ik ging kijken in de markt. Van andere merken zit bijna alles in knijpflesjes, wat als zeer onhandig wordt ervaren.”Voor de sportverzorging levert KS Medical Group producten van DermaPlast. Het betreft onder meer diverse fixatiezwachtels, rekverbanden, coolgels, icesprays, sporttape, kinesiotape, warmtecrèmes en kompressen voor warmte- en koudetherapie. “De artikelen zijn professioneel en gebruiksvriendelijk en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van HARTMANN”, vertelt Jeroen. “Zo kunnen blessures worden voorkomen, verlicht of verholpen. We zien dat naast professionele sporters ook amateursporters en mensen die alleen of in groepen sporten veel gebruikmaken van deze verzorgingsspullen. Regelmatig sturen we een pakket naar medici van clubs om hen te laten proberen. We hopen dat we zo ook veel kunnen betekenen voor masseurs die aangesloten zijn bij het NGS en we elkaar goed weten te vinden!"