Welke vier zaken of producten mogen niet ontbreken in jouw praktijk?

Tip van Albert

Albert Peters is al elf jaar werkzaam bij sportmedische groothandel FRAMO. In die elf jaar heeft hij een hoop kennis verzameld over wat een masseur allemaal kan tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Een scheur in je massagetafel, vragen over het verwarmen van olie of op zoek naar een bepaalde olie? Albert weet vaak een oplossing. In deze tip: het starten van een eigen praktijk.

Ik wil graag starten met een massagepraktijk. Welke vier zaken of producten mogen, naast een massagetafel natuurlijk, absoluut niet ontbreken in mijn praktijk en waarom?

1. Handdoeken

Per massage heb je minimaal drie handdoeken nodig. Een van 70x200, een van 70x140 en een van 50x100. Meer kan altijd voor het extra afdekken. Dat betekent dat je voor een dag masseren een flinke voorraad moet hebben. Ook een extra wasmachine is geen overbodige luxe. De hoeveelheid wasgoed is enorm. Na twee tot drie massages heb je een trommel vol. Dat realiseren veel beginnende masseurs zich niet. Vaak zitten er veel olieresten in de handdoeken. Ook als je praktijk aan huis is, is het daarom niet prettig om je privéwasmachine voor je massagewas te gebruiken. Een droger kan ook handig zijn, want er is meestal geen ruimte om alles te drogen te hangen.

2. Desinfectiemateriaal

Door corona is er extra aandacht voor het desinfecteren van alle materialen die je gebruikt. Maar het was natuurlijk altijd al van belang om na iedere cliënt de tafel, de gebruikte massagerollen en de kussentjes te desinfecteren.

3. Gecoate massagerollen, gezichtskussens en massagetafel

In desinfectiemiddelen zit alcohol. De meeste massagetafels, massagerollen en kussentjes zijn gemaakt van skai, een kunstleer. Na een paar maanden droogt dat uit door het desinfecteren en kan het gaan scheuren. Wij hebben daarom massagetafels, massagerollen en kussentjes met een speciale coating. Deze wordt al jaren in bijvoorbeeld ziekenhuizen gebruikt. Daar werken ze al heel lang met heel strenge hygiëneprotocollen. Die coating zorgt ervoor dat het skaileer niet uitdroogt en scheurt. Bovendien is de coating naadloos, waardoor er geen onzichtbaar vuil in de stiknaden kan gaan zitten.

4. Non-wovenlakens

Non-wovenlakens dienen als extra bescherming voor op de massagetafel. Non-woven is een stof die niet geweven of gebreid is. In tegenstelling tot de klassieke fabricage van een textieldoek wordt dus geen garen gebruikt, maar wordt het materiaal rechtstreeks als vezel of filament in een vlies afgelegd en vervolgens aan elkaar gehecht. We hebben zowel disposables als lakens die tot tweehonderd keer te wassen zijn op 95 graden.