Online boekhouden vergelijken

Online boekhouden vergelijken en benieuwd hoe je dat aanpakt? Het is belangrijk om goed te letten op een aantal algemene zaken, de boekhoudfuncties en bijvoorbeeld voor wie de administratie speciaal geschikt is.

Boekhouden voor ZZP-ers: waarop letten bij vergelijking?


Een online boekhouden vergelijking maken? We zetten de belangrijke onderwerpen voor je op een rij:

  • Voor wie is het programma geschikt?
  • Welke boekhoudfuncties zijn er beschikbaar?
  • Welke extra’s kun je gebruiken?

1. Voor wie is het programma geschikt?

Een van de belangrijkste vragen als je het online boekhouden wilt vergelijken: voor wie is de administratie geschikt? MoneyMonk is er bijvoorbeeld speciaal voor dienstverlenende ZZP-ers. Zonder inkoop en voorraad, mét de functies die voor jou belangrijk zijn.

2. Welke boekhoudfuncties zijn er beschikbaar?

Wil je het online boekhouden voor ZZP-ers vergelijken? Let dan op de boekhoudfuncties die er beschikbaar zijn. Belangrijk zijn bijvoorbeeld de bankkoppeling, een eenvoudige btw-aangifte en toegang voor zowel jou als voor de boekhouder.

En zoek je naar handige extra’s? Kies dan voor een app met de mogelijkheid om bonnetjes te scannen en bijvoorbeeld automatische herinneringen of reminders om die op tijd te versturen. Het maakt jouw boekhouding een stuk eenvoudiger.

3. Welke extra’s kun je gebruiken?

Je kunt het online boekhouden vergelijken door tenslotte goed te letten op extra’s die er beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld om ook de urenadministratie, rittenadministratie en de projectadministratie meteen te doen. Vanuit dezelfde software, zodat je alle belangrijke informatie altijd bij elkaar hebt.

De boekhouding helpt je aan de verplichtingen (vanuit de Belastingdienst) te voldoen en creëert overzicht. Jij weet goed hoe de onderneming ervoor staat, waar je aan toe bent en wat op dit moment jouw aandacht en inzet nodig heeft.

Online boekhouden: vergelijking

Voor het online boekhouden een vergelijking maken? Wij helpen je met de bovenstaande tips graag op weg. Zorg er daarmee voor dat je goed weet waar je op moet letten, om een goede keuze te maken. Voor een eenvoudig boekhoudprogramma, die je zo min mogelijk tijd en energie kost. Terwijl je netjes voldoet aan de verplichtingen en de belangrijke informatie altijd helder op een rijtje hebt.