Artikelen

Kennismaand: Anatomie van de knie

Kennismaand: Hoe haal je meer omzet uit je klanten

Kennismaand: Ervaar 'Wellness' tijdens de eeuwenoude, complete en bijzondere behandelingen: Ceylon

Kennismaand: Beroepsspecifiek onderzoek van de schouder

Kennismaand: Anatomie van de schouder

Kennismaand: Ervaar 'Wellness' tijdens de eeuwenoude, complete en bijzondere behandelingen: Mahayana

Kennismaand: Beroepsspecifiek onderzoek van de heup

Kennismaand: Anatomie van de heup

Het zenuwstelsel

Het examen. Zo lang naar toegeleefd, en binnen een paar uur was het voorbij. Met als beloning het diploma tot masseur. Maar hoe zat het ook alweer met die kuitspier, Balinese kokosolie of hygiëne? Om ieders geheugen even op te frissen, nemen we een vraag uit het examen door.

Zakelijke verzekering niet verplicht, wel raadzaam

Als je in loondienst bent, heb je een aantal verzekeringen via je werkgever. Denk aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook heb je als zwangere vrouw recht op zwangerschapsverlof. Als zelfstandige liggen de zaken anders. Een deel van onze leden is zelfstandig ondernemer. Voor hen een overzicht van waar je als zelfstandige allemaal aan moet denken op verzekeringsgebied.

Oproep: welke apps gebruik jij als masseur?

Apps: ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Uit onderzoek blijkt dat we dagelijks gemiddeld 9 apps gebruiken. Op maandbasis gebruiken we er zelfs 30.

Bamboemassage is krachtig en zacht tegelijk

Rolf van Deursen (39) geeft bamboemassagecursussen bij MOOD in Amersfoort. “Bamboemassage is ontspannend en stimulerend. Mensen die een bamboemassage ontvangen vragen vaak: ‘Ben je al begonnen?’ Zo zacht kan het dus zijn”, zegt hij

Allesovermassage.nl kennismaand

In de huidige 1,5 metersamenleving is het helaas niet haalbaar een fysieke NGS-Kennisdag te organiseren. Zoals eerder aangekondigd zal er dit jaar helaas geen NGS-kennisdag worden georganiseerd. Maar we hebben niet stil gezeten!

Wat moet een uur masseren kosten?

Wat moet een uur masseren kosten? De theorie erachter is niet moeilijk: deel de benodigde omzet door het aantal uren dat je verwacht te masseren. Maar die rekensom is slechts het begin van je uurtarief.

Communiceren met je klanten: zo doe je dat

Communiceren met klanten draait niet om wat je als masseur te bieden hebt. Het draait om de wensen van de klant: Waar heeft die behoefte aan? Maar om dat goed te kunnen doen, moet je eerst weten wie je bent en wat je motivaties zijn.