Artikelen

De magie van de rug

Wouter Schuller kon er wel eens verdrietig van worden. Zijn vak, de musculoskeletale geneeskunde, is lange tijd niet serieus genomen door andere artsen. Het werd bestempeld als ‘alternatief’. Zijn doel: wetenschappelijk onderzoek doen naar de mogelijkheden van de MSK-geneeskunde

Medical Taping cursus voor sportmasseurs

De Medical Taping cursus is een praktijkgerichte cursus waarin je, naast de theorie, veel praktijkvoorbeelden en toepassingen leert en oefent. Het leuke van deze cursus is dat je de opgedane kennis de volgende dag in de praktijk kan toepassen. Het resultaat is direct zichtbaar. Een perfecte aanvulling op bestaande behandelmethoden en een must voor elke sportmasseur.

Producten die niet in jouw praktijk mogen ontbreken.

Of het nou een sportmassage is of een massage om te ontspannen, het valt of staat bij de juiste producten. Elke masseur of masseuse houdt vaak stug vast aan zijn of haar favoriete olie, crème of sporttape. Om toch jouw horizon op het gebied van kwalitatief goede massageproducten te verbreden, stellen wij drie producten centraal die in een massagepraktijk niet mogen ontbreken.

Ingrediënt onder de loep: Duindoorn

Speel jij als masseur ook in op deze groeiende behoefte vanuit de markt? Steeds meer mensen kiezen bewust voor natuurlijke en biologische voeding én verzorging. Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen leggen we de herkomst en werking van het natuurwonder Duindoorn uit.

Arts Richard Danel: magnesium moet!

Het is naast water en zuurstof de meest essentiële levensbehoeften van de mens: magnesium. Aan kennis hierover onder de wereldbevolking schort het echter op grote schaal. Onze voeding werkt niet mee en onder medici is het nog niet vanzelfsprekend om magnesium voor te schrijven, al gebeurt dat laatste tijd steeds vaker. Zeventig tot tachtig procent van de Westerse wereldbevolking krijgt nog niet de helft van de aanbevolen hoeveelheid magnesium per dag binnen. Zo is er een groot magnesiumtekort.

Blessures en voeding

Wanneer er sprake is van een blessure of een verhoogd risico daarop, is de aandacht vaak gericht op het fysieke herstel of de fysieke belasting. Minder bekend is dat voeding in het algemeen, maar ook specifieke voedingsstoffen, een rol kunnen spelen in de preventie en in het herstel van blessures. In dit artikel zoomen we in op de energiebalans, eiwitten en supplementen die een rol kunnen spelen in het versterken van de extracellulaire matrix in pezen, spieren en gewrichten.

Dé oorzaak van een blessure bestaat niet

Arjen Robben wordt wel eens de man van glas genoemd. In zijn ruim twintigjarige carrière als profvoetballer heeft de Groninger meer dan zestig blessures gehad. Opvallend vaak waren dat spierblessures: hamstrings, adductoren, kuiten, buikspieren. Maar ook de verschillende pees-, knie- en liesklachten zijn bijna ontelbaar. “Dat is geen toeval of pech meer. Bij spelers die zo vaak geblesseerd zijn, is meer aan de hand”, zegt Thomas D’havé.

Nieuw: F.I.T. Webshop voor masseurs

Enkelen onder jullie hebben het al ontdekt: F.I.T. Sportbalsem heeft online omgeving voor masseurs is gelanceerd!

Effecten van massage op patiënten met de ziekte van Parkinson: wat zegt de wetenschap?

Er zijn verschillende veilige massagetechnieken die een positief effect laten zien op zowel motorische als non-motorische symptomen van de ziekte van Parkinson. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Athene in een systematisch literatuuronderzoek naar studies die gedaan zijn tussen 2002 en 2018 .

Zo ga je als zzp’er ook deze zomer het urencriterium halen

Je hebt er als zzp’er ongetwijfeld van gehoord en als je lekker bezig bent gaat het vaak vanzelf goed: het urencriterium. Je moet eraan voldoen om als zelfstandig ondernemer gebruik te maken van de zelfstandigenaftrek. Dat levert je duizenden euro’s belastingaftrek (en voordeel) op, dus het is de moeite waard om je uren netjes bij te houden.

Ernst Stikvoort is al vier jaar bedrijfsmasseur bij Afas

Schone witte handdoeken in een mooie kast, luxe verzorgingsproducten en een sfeervol zitje. In het midden van de ruimte staat een elektrisch verstelbare massagetafel. Wie niet beter weet, denkt dat hij hier in een massagepraktijk is. Niets is minder waar. Als je de deur open doet, sta je midden in een kantoorpand. Deze ontspanningsruimte is namelijk gevestigd in het nieuwe hoofdkantoor van softwareontwikkelaar AFAS in Leusden.

Wat doe je als masseur als je een eetprobleem vermoedt bij een cliënt?

Eén procent van de mensen kampt met eetproblematiek. Maar in de sport ligt dat percentage rond de twintig procent. Grote kans dat jij als masseur een sporter op de bank hebt liggen die problemen met eten heeft. Wat doe je dan? “Nietsdoen is geen optie”, zegt Lisa de Vilder.

Chocomel als hersteldrank: Feit of fictie?

Planetzelf scheelt een hoop tijd en ergernis

Een masseur moet zijn handen vrij hebben om te masseren. Dat lijkt een open deur, maar het komt nog vaak genoeg voor dat een behandeling onderbroken moet worden om bijvoorbeeld de telefoon aan te nemen; nieuwe cliënten zijn immers altijd welkom.

Essentiële oliën

Een druppeltje muntolie in de ochtend kan ervoor zorgen dat je de dag een stuk energievoller begint dan dat je bij het wakker worden dacht. Om stress te verminderen kan lavendelolie verspreiden in je woning veel goeds brengen. Niet bij iedereen is de uitwerking hetzelfde en het lijkt misschien een illusie, maar bij goed gebruik kunnen essentiële oliën je leven veranderen.