Tape of brace gebruiken? Hier vind je de voor- en nadelen

De ene masseur verklaart het gebruik van tape heilig, terwijl de ander juist een brace als beste steunmiddel voor verstuikingen en kneuzingen aankaart. Om de verdeeldheid binnen dit onderwerp te verminderen, heeft het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapeuten (KNGF) onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van beide middelen. Benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek? De belangrijkste bevindingen worden in dit artikel weergegeven.

Uit het onderzoek van KNGF blijkt dat een brace op langer termijn goedkoper is dan tape. Daarnaast neemt de kans op herhaling van een verzwikking of kneuzing bij gebruik van dit middel af tot wel 50 procent. Een brace is ook nog eens makkelijk om en af te doen en zorgt vrijwel niet voor een afname in bewegingsvrijheid. Dit gemak zorgt er echter wel voor dat de brace door de gebruiker in sommige gevallen niet goed wordt geplaatst en dat hij na enkele uren minder steun geeft.

Tape kan minder gemakkelijk aangebracht en verwijderd worden. Ook is voor het aanbrengen van tape vaak een professional nodig. Toch kan het in tegenstelling tot een brace wel aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. Uit het onderzoek blijkt dat ook tape zorgt voor een verminderde kans op herhaling van 50 procent.

Eigenlijk maakt het in de praktijk niet uit welk middel je als masseur of masseuse gebruikt bij de behandeling van een verzwikking of kneuzing. Wat betreft de geleverde ondersteuning zijn beide middelen met elkaar te vergelijken. Het onderzoek van KNGF concludeert wel dat het gebruik van een brace op lange termijn duurzamer is. Daarnaast is een brace gebruiksvriendelijker, omdat deze gemakkelijk om- en afgedaan kan worden. Daarnaast kan een brace gebruikt worden zonder de kennis en kunde van een professional. Of dit laatste een voor- of nadeel is laten wij in het midden.

Brace of tape koop je bij KS Medical Group

Of je als masseur of fysiotherapeut nou onder team-tape of team-brace valt, in de webshop van KS Medical Group slaag je altijd. In het ruime assortiment vind je verschillende soorten tape in alle vormen en maten. Ben je toch opzoek naar een brace? Bij ons vind je braces voor ondersteuning van onder meer de knie, elleboog, duim en enkel. Kijk snel in het gehele brace assortiment van KS Medical Group.