De voordelen van warmte en koude gel

De meningen zijn nog wel eens verdeeld wanneer het gaat over het gebruik van warmte of koude gel. Wat is eigenlijk het voordeel van warmte en koude gel? En weet jij als masseur eigenlijk wel in welke situatie je de ene gel gebruikt en in welke situatie de andere? Wij brengen je in dit artikel weer volledig op de hoogte.

Zoals we allemaal weten ontstaat warmte door wrijving. Deze wrijving ontstaat ook wanneer je een massage geeft. Deze warmte heeft bij de cliënt een ontspannende en pijn verlichtende werking. Om dit effect te versterken wordt in de praktijk vaak gebruik gemaakt van warmte gel.

De werking van warmte gel zorgt voor ontspanning in spieren en gewrichten. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop, zodat afvalstoffen op een efficiënte wijze de spieren kunnen verlaten en zuurstof sneller je spieren kunnen bereiken. Warmte gel zorgt dus op een duurzame wijze voor spierherstel. Het is daarom dat deze gel wordt gebruikt bij spierkrampen, -stijfheid, -verrekking of andere chronische spierklachten. Ben je geïnspireerd geraakt om warmte gel toe te voegen aan jouw arsenaal aan massageproducten? Kijk dan eens naar het assortiment aan warme gels in de webshop van KS Medical Group.

Het grote verschil tussen warmte en koude gel is het effect dat beide elementen hebben op het lichaam. Waarbij warmte zorgt voor een snellere bloedstroom naar de spieren, zorgt kou er juist voor dat bloed zich minder snel verplaatst. Daarnaast heeft kou een verdovende werking, waardoor het een pijnverlichtende werking heeft.

Het gebruik van koude gel heeft het meeste effect op momenten van acuut letsel, zoals bijvoorbeeld een spierscheuring of wanneer een cliënt door zijn enkel is gegaan. De verkoelende werking die door de gel ontstaat verminderd de zwelling en pijn. Benieuwd naar een kwalitatief hoogwaardige koude gels? KS Medical Group biedt ook koude gels van OXD Sports aan tegen een lage prijs.