Kennismaand 2021: Veel voorkomende wielrenblessures; wat te doen?

Donderdag 21 oktober 2021: 21.00 - 22.00 uur

In de afgelopen 10 jaar gebeurden er in toenemende mate ongevallen tijdens wielrennen en mountainbiken. Hoewel letsels en blessures niet in grote getale voorkomen - vergeleken met sporten met veel blessures, zoals voetbal, fitness en hardlopen - zijn de gevolgen vaak ernstig. Hierdoor zijn er relatief veel wielrenners en mountainbikers die behandeld worden op de Spoedeisende Hulp (SEH). (bron: Veiligheid.nl).

In dit webinar neemt sportarts Nando Liem je mee in de meest voorkomende wielrenneblessures en wat je daaraan kunt doen.

Spreker: Nando Liem

Sport- en MSK arts. Sinds 15 jaar werkzaam in de sportgeneeskunde waarvan ook ruim 10 jaar in de professionele sportwereld waarin ik als arts verbonden ben geweest aan diverse professionele sportorganisaties in meerdere sporttakken. De laatste jaren zijn hiervan in het professionele wielrennen bij onder andere Vacansoleil DCM PCT en Giant Shimano in de world tour. De laatste jaren heb ik een eigen MSK praktijk in Meteren en werk in de Sportpoli Brabant in Tilburg.