Kennismaand 2021: Sportgeneeskunde en samenwerking in sportzorgketen in de vorm van een casus

Donderdag 7 oktober 21.00 - 22.00 uur

Aan de hand van een casus zullen we de samenwerking met de sportarts uitdiepen. De casus wordt stap voor stap opgebouwd met ruimte voor vragen.

Spreker: Ria va Rooijen

In de jaren ’80 ben ik opgeleid tot fysiotherapeut bij wat toen nog ‘Thim van der Laan’ heette. En in die jaren heb ik een gedegen massageopleiding gekregen. Ik kan dus nog steeds een goede maatwerkmassage geven, inclusief triggerpointbehandeling. Toch miste ik iets, want het was in de praktijken vooral de tijd van ‘UKG, massage en/of parafine’. Omdat ik niet van ‘dweilen met de kraan open’ houd, ben ik begonnen met de studie geneeskunde in Utrecht.

Daar tussendoor heb ik mijn twee zonen op de wereld gezet en nog een opleiding sportfysiotherapie gedaan. Via een keuze-coschap sportgeneeskunde werd ik gevraagd te solliciteren voor de vervolgopleiding sportgeneeskunde. Sinds 1 april 1999 werk ik als sportarts in mijn eigen praktijk.

En toch miste er iets in de reguliere geneeskunde. Er waren patiënten die ik niet goed genoeg kon helpen met hun blessure. Zo kwam ik op het spoor van wat voeding kan doen en wat nu echt gezonde voeding is. En werd ik fitter. Dus ben ik de kPNI opleiding bij Natura Foundation gaan doen en heb ik meer integraal geneeskundige kennis opgedaan. EMMETT Techniek kwam op mijn pad via mijn nieuwe partner, Marco Wiegers. Na enkele jaren van transitie werk ik nu veel met EMMETT Techniek als onderdeel van mijn integraal sport- en leefstijlgeneeskundige aanpak bij Vrouw&Klinieken in Lelystad en ben ik tevens instructeur in EMMETT Techniek.