Kennismaand 2021: Piriformissyndroom

Donderdag 21 oktober: 19.00 - 20.00 uur

In dit webinar neemt Loes van Schaijk je mee in de wereld van de piriformis: een kleine spier die voor veel ongemakken kan zorgen. Bij het piriformis syndroom is er vooral sprake van een stekende pijn in de bilregio

“Het geheim van de Piriformis en de kracht van diepe strijkingen”

Er zijn mensen die een lange lijst van therapeuten afgaan en nog niet van hun pijnklachten in rug en been af zijn.
Met de diagnose ‘hernia discus pulposus’ gaan zij het leven door, met eindeloos LIJDEN. Wat betekent die diagnose en wat mag je wel doen bij iemand met zo’n aandoening? Daar ga ik uitgebreid op in! Want: door structureel NIET naar spieren te kijken blijft de èchte oorzaak vaak onopgelost.

In ons domein ligt het masseren van (diepe bil-)spieren. Juist door het behandelen van triggerpoints in de piriformis kunnen ‘hernia’-klachten namelijk verminderen/weggaan En kan je cliënt weer het leven LEIDEN. Dat is het boeiende doel van dit Webinar.

Spreker: Loes van Schaijk

Loes studeerde biologie in Wageningen. Al vanaf die tijd is sport voor haar belangrijk: zij deed diverse kwart-triathlons, liep tweemaal een halve marathon, was actief op de atletiekbaan en ook in het wedstrijdschaatsen. In beide takken van sport is zij trainer geweest. Sport blijft belangrijk. Daarom behaalde Loes in 1997 haar diploma sportmasseur bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). In de loop der jaren verdiepte Loes haar kennis door het volgen van cursussen op het gebied van blessurepreventie, voetreflex- en intuïtieve massage. Hoofdpijnmassage, manuele lymfedrainage en het toepassen van kinesiotape (volgens het Medical Taping Concept) behoren ook tot haar vaardigheden.
Sinds 2008 is zij gediplomeerd triggerpointcoach en volgde zij bij TouchPro de opleiding voor stoelmasseur. Uiteindelijk blijken de hiergenoemde activiteiten niets anders dan een opstapje naar Loes haar "ware roeping": de fysiotherapie.