Kennismaand 2021: Musculaire en Energetische Relaxatie met Medical Taping

Zaterdag 16 oktober: 09..30 - 12.30 uur (let op: live in Bilthoven)

Wellicht meer dan ooit, zijn mensen zich ervan bewust dat fysiek contact belangrijk is voor ontspanning. Lichaam en geest zijn een onverbrekelijke eenheid. Fysieke ontspanning heeft een directe invloed op de ervaren psychische stress, psychische ontspanning heeft evenzo een directe fysieke werking.

Het is bij uitstek het werkgebied van een wellnessmasseur. De directe ingang is de fysieke massage, maar dit heeft uitwerking op de mens in zijn totale functioneren. De massage zelf heeft een beperkte tijdsduur, het effect ervan zal langer aanhouden, afhankelijk van de omstandigheden van de mens in kwestie.

Met behulp van technieken uit de methode Medical Taping, is het mogelijk om het ontspannende effect van de massage veel langer vast te houden. Dit kan met gerichte myo-fasciale technieken, maar ook met tapetechnieken die invloed hebben op de energetische balans.

Na het volgen van deze masterclass, is de (wellness)masseur in staat een aantal technieken uit het Medical Taping Concept gericht toe te passen, met als doel het welbevinden van de cliënt gedurende langere tijd te verbeteren.

Leerdoelen

  • Kennis van de methode Medical Taping
  • Myo-fasciale ontspanningstechnieken kunnen toepassen
  • Energetische balans beïnvloeden met Medical Taping

Spreker: Josya Sijmonsma

Na het halen van haar Atheneum-B diploma koos Josya voor de Akademie voor Fysiotherapie in Leeuwarden, een opleiding die ze in 1985 met goed gevolg afrondde.

Vrijwel meteen na haar examen trad ze in dienst bij het psycho-geriatrisch verpleegtehuis Nieuw Toutenburg. Dit verpleegtehuis fuseerde later tot Zorggroep Noorderbreedte, en binnen deze zorggroep bekleedde ze diverse functies tot ze in 1999 hoofd van de afdeling fysiotherapie werd in Grömitz, Duitsland.

Maar Nederland bleef trekken, dus toen er in 2002 de prachtige uitdaging ontstond om een Medical Taping Centrum te helpen opbouwen in Enschede, keerde ze terug en startte in de eerstelijnspraktijk van `Wilma Waters terwijl tegelijkertijd het Medical Taping Centrum werd opgebouwd.

In Duitsland had ze al een aantal cursussen en lezingen over het Medical Taping Concept verzorgd, een activiteit die zich in Nederland alleen maar verder uitbreidde. Het schrijven van cursusmateriaal, werken in twee verschillende praktijken en een groeiend aantal cursussen, workshops en lezingen verzorgen, was een combinatie van werkzaamheden die al snel een aantal keuzes noodzakelijk maakte. In 2004 werd daarom Fysionair opgericht.

Sinds die tijd werkt Josya een aantal dagen in de week in haar eigen praktijk, geeft ze regelmatig cursussen in binnen- en buitenland en zijn er al diverse boeken en publicaties van haar hand verschenen.