Kennismaand 2021: MELT-methode

Zaterdag 16 oktober: 13.30 - 16.30 uur (let op: live in Bilthoven)

De Myofaciale Energetische Lengte Techniek (MELT) is een behandeling dat ontwikkeld is om je te helpen weer vitaal en actief te worden en te blijven. Ook om chronische pijn te reduceren. Gebruik wordt gemaakt van een MELT-bal en rol. De effectiviteit wordt gestaafd door wetenschappelijk onderzoek.

Met de MELT oefeningen zorg je dat het bindweefsel weer gezond en veerkrachtig wordt en blijft. Het helpt daarmee je zenuwstelsel waardoor je beter gaat functioneren. De bijdrage van de masseur aan een sporter is dat met deze methode hun prestatie kan verbeteren en het herstellen na een blessure, operatie ed. Tijdens deze sessie wordt aan de hand van de MELT-bal en MELT-rol oefeningen gedaan om dit zelf te ondergaan. Tevens is er aandacht voor de theorie over de anatomie en de fascia.

Spreker: Rob Beenker

De technieken waar ik mee werk zijn bekend als bindweefselmassage, fascia- en triggerpoint-therapie. Ik geef daar nu ruim 20 jaar les in. In die tijd heb ik geleerd om mijn instructies af te stemmen op de behoefte van de cliënt. Lees meer over Rob.