Kennismaand 2021: Hamstringblessures (Return to play)

Vrijdag 22 oktober: 19.00 - 20.00 uur

De hamstringblessure is in het voetbal de meest voorkomende spierblessure. De herstelperiode varieert van een paar dagen tot meerdere maanden, waardoor zowel de speler als de club hinder ondervinden. Daarnaast kent de hamstringblessure een hoog recidiefpercentage (12-33%). Van deze recidieven treedt meer dan 60% op binnen een maand na RTP/sporthervatting. Genoeg redenen om duidelijke criteria te stellen waaraan een voetballer moet voldoen om na een hamstringblessure weer klaar te zijn voor Return To Play én om duidelijk de verantwoordelijkheden rondom RTP vast te leggen. In dit webinar leert Nick van der Horst je er alles over!

Spreker: Nick van der Horst

Nick van der Horst behaalde zijn diploma fysiotherapie in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte 10 jaar lang als sportfysiotherapeut/echografist/docent bij het Academie Instituut te Utrecht en daarna 2 jaar als sportfysiotherapeut en hoofd van de medische staf bij Go Ahead Eagles in Deventer. Ook werkte Nick bij de KNVB.
Momenteel is Nick werkzaam bij het eerste elftal van PSV. Zijn onderzoeksactiviteiten zijn gefocust op de voetbal-medische zorg. In 2017 behaalde hij zijn doctoraal na het verdedigen van zijn proefschrift ‘Prevention of hamstring injuries in male soccer’.

Met SoccerDoc ontwikkelt en deelt Nick kennis over het medische en fysieke domein in het voetbal.