Kennismaand 2021: Bamboemassage

Zaterdag 30 oktober 2021: 13.30 - 16.30 uur (let op: live in Bilthoven)

Bij deze massage uit Azië staan de vijf elementen centraal: hout, vuur, aarde, water en metaal. De Chinezen hebben eeuwen geleden al verbanden ontdekt tussen deze elementen en massage met bamboe. Tijdens de massagecursus leer je de technieken waarbij je gebruik maakt van bamboestokken. Bij de massage draait het om totale ontspanning en beleving. De bamboestokken vormen een verlengstuk van de handen en daardoor kan er een bepaalde druk worden uitgeoefend. Door deze technieken heeft de massage een dieper effect en kunnen spierstijfheden en knopen worden verminderd.

In Nederland is deze eeuwenoude massagevorm vrij nieuw. Daarom is het een toevoeging voor jouw eigen massagesalon/praktijk om deze aan te kunnen bieden! Bovendien is de massage in verschillende wellnesscentra in opkomst en erg leuk om te leren. Tijdens deze sessie maak je kennis met de bamboemassage.

Spreker: Isabelle Meuleman

Mijn naam is Isabelle Meuleman en ben sportzorgmasseur. Ik ben als docent verbonden aan het WellnessInstituut. Naast de opleiding van sportmasseur en wellnessmasseur geef ik diverse verdiepingscursussen waaronder bamboemassage. Als lid van het NGS bestuur richt ik mijn aandacht vooral op het positioneren en verbreden van de rol van de wellnessmasseur.