Kennisdag 2024: Aziatische hoofdmassage

Isabelle Meuleman

Inhoud

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn door stress en spanning. Deze spanning hoopt zich op in het hoofd, nek en schouders. De blokkades opheffen door deze te masseren zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van de schouders, nek en hoofdhuid wordt er voor directe ontspanning gezorgd. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. Een typische Aziatische hoofdmassage omvat cirkelvormige bewegingen met de vingertoppen om spanning te verlichten en energie te bevorderen.

In deze sessie duiken we dieper in op deze vorm van masseren.

Isabelle Meuleman en Jodi Woutersen

Mijn naam is Isabelle Meuleman en ik ben sportzorgmasseur. Ik ben als docent verbonden aan het WellnessInstituut. Naast de opleiding van sportmasseur en wellnessmasseur geef ik diverse verdiepingscursussen. Als lid van het NGS bestuur richt ik mijn aandacht vooral op het positioneren en verbreden van de rol van de wellnessmasseur.

Mijn naam is Jodi Woutersen, sportmasseur, en vanaf het begin, inmiddels 12,5 jaar, betrokken bij het WellnessInstituut. Mijn rol bestaat voornamelijk uit organisatie en administratie maar ook als docent ben ik regelmatig te vinden in de lessen.