Door Edward Swier

De massagegun, een handig hulpmiddel voor masseur en cliënt

Waar moet je als masseur op letten bij de aanschaf van een massagegun? Zou een exemplaar uit de Action, van amper tien euro, ook voldoen in je praktijk? De vraag stellen is hem natuurlijk beantwoorden. Maar wat kost een deugdelijk apparaat dan wél ongeveer? Hoe test je zo’n ding? En wat kan je er nu eigenlijk precies mee als masseur? Veel vragen, die we allemaal voorlegden aan een expert.

Hoe zet je LinkedIn in als masseur?

Als masseur heb je natuurlijk een grote passie voor je vak. Het inzetten van social media, onder meer voor het werven van klanten, is voor velen echter een ver-van-het-bed-show. Je bent liever druk in de praktijk, of op locatie. En dat terwijl je wel succesvoller kunt zijn als ondernemer door zo nu en dan ook achter je computer te kruipen, of je telefoon erbij te pakken. Het LinkedIn-platform kan je bijvoorbeeld een stuk verder brengen. Marjolein Bongers weet hoe je dat doet. “Maak geen platte reclame, vraag niet expliciet om nieuwe klanten, maar informeer de lezer over jouw vakgebied, laat je kennis blijken. En zorg vooral voor een goed profiel.”

''De huid is min of meer een verwaarloosd zintuig in de psychologie''

Aanraken behoort, zonder dat we het eigenlijk goed beseffen, tot onze eerste levensbehoeften. Het is bijna net zo belangrijk als water en brood. En toch realiseren we ons amper de importantie van aanrakingen. Tijdens de coronapandemie kwamen velen erachter hoezeer ze die dagelijkse knuffel, of gewoon een tikkie tegen de arm of schouder van vrienden of bekenden, misten. Wetenschapper Sander Koole weet al langer hoe groot het belang van aanraking is. “Zelfs mensen die onplezierige ervaringen met aanrakingen hebben, blijken tijdens experimenten toch een ontspanningsreactie te geven.”