Ingrediënt onder de loep: citrus

Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we de Citrus plant centraal.

Citrus Limon (citroen)

Het frisse aroma van de citroen is even opwekkend als de energieke kleur. De kostbare essentiële oliën worden teruggevonden in de schil, het vruchtvlees en zelfs in de karakteristieke ovale bladeren. De citroenboom zit barstensvol vitaliteit. Het is de enige boom die bijna het hele jaar door tegelijk bloeit en fruit geeft. In een jaar tijd kan een enkele boom tot duizend kilo citroenen produceren.

De citroenboom wordt over de hele wereld gekweekt, van China tot Spanje. De plant gedijt het beste op vruchtbare grond met veel zonlicht en houdt helemaal niet van de kou. De thermometer moet minstens vijftien tot dertig graden Celsius aangeven. In goede omstandigheden kunnen citroenbomen de leeftijd van honderd jaar halen. Hoe rijper de citroen, hoe intenser het fruitzuur en hoe sterker het samentrekkend, verhelderend en verfrissend effect. De citrus wordt gebruikt in de Weleda Olie: Citrus Verfrissende Body Olie

Een lichte olie met een verkwikkende werking op lichaam en geest, die de huid soepel houdt en beschermt tegen uitdrogen

Deze is ook uitstekend te mengen met de Weleda Geur neutrale Massageoliën, die geschikt zijn voor verschillende massages.

Tip: Door het vele handen wassen kan de huid uitdrogen. Adviseer je cliënten de Citrus Hand- en Nagelcrème. Deze beschermt breekbare nagels en verzorgt droge en ruwe handen. Deze citrusolie is exclusief verkrijgbaar voor masseurs via de Weleda webhop speciaal voor professionals.