On-Demand webinar De achillespees: van A tot Z

Leer alles over de ze vervelende blessure en jouw rol als masseur daarbij.

Op 26 februari 2024 hebben wij een boeiend webinar over de achillespees georganiseerd. Bekijk hem nu als On-Demand!

Inhoud

De achillespees, de grootste en sterkste pees in het menselijk lichaam, speelt een cruciale rol in onze dagelijkse en sportieve activiteiten. Van wandelen en rennen tot sprinten, de achillespees absorbeert en levert grote krachten. Echter, deze enorme belasting maakt de pees ook vatbaar voor blessures.

Achillespeesblessures zijn niet alleen pijnlijk en invaliderend, maar kunnen ook een langdurige impact hebben op de mobiliteit en kwaliteit van leven van een persoon. Deze blessures variëren van milde ontstekingen tot ernstige rupturen en vereisen een zorgvuldige aanpak voor effectieve behandeling en herstel.

Vroege detectie en passende interventies kunnen het herstelproces aanzienlijk versnellen en de kans op verdere schade verminderen.

In dit webinar zullen we dieper ingaan op:

  • Anatomie en functie van de achillespees
  • Oorzaken en symptomen van achillespeesblessures
  • Behandelingsstrategieën
  • Rol van sportmasseurs en verzorgers in

    - preventie en eerste hulp het herstelproces.
    - het herstelproces.

Aanmelden

Kun je niet live bij het webinar aanwezig zijn? Geen probleem! Schrijf je in en je ontvangt na afloop per e-mail de opname.

  • Via deze pagina.
  • NGS-leden melden zich aan via het NGS-portaal (Tab Bij-/Nascholingen, filter op NGS On-Demand, filter op NGS On-Demand).

Over de spreker: Niels Sluijter

Naast mijn toewijding in het veld als fysiotherapeut en voetballiefhebber, waarbij ik mensen bijsta en hen help het beste uit zichzelf te halen, ben ik trots op mijn rol bij RKAVIC/Wooter Academy in Amstelveen. Ik sta zowel als fysiotherapeut als speler van het eerste elftal op het voetbalveld. Van dinsdag tot en met vrijdag ben ik te vinden bij J&C locatie HealthCity Premium in Amstelveen, waar mijn aanpak gericht is op het behandelen van mensen met klachten, niet alleen de klachten zelf.

Korting
Ik heb eerder webinars georganiseerd voor Allesovermassage.nl, namelijk 'Patellatendinopathie voor de masseur' en 'Enkelverstuiking: van A tot Z'. Deze webinars bekijken? Gebruik kortingscode NIELS en je ontvangt 50% korting. Je betaalt dan € 9,75 per webinar (i.p.v. € 19,50).

NGS-leden schrijven zich in via het NGS-portaal.