Nascholing Triggerpoint module 1

Wat doe je als sport(zorg)masseur met pijnklachten?

Iedere masseur krijgt er in zijn praktijk mee te maken; mensen met pijnklachten.Nek- en schouderklachten, enkel- en kniepijn, onderrugklachten en spierblessures zijn veel voorkomende problemen. De methode van TriggerpointCoach geeft snel helderheid welke spieren in de problemen zijn. En dat zijn vaak andere spieren dan we in eerste instantie denken. Dit komt omdat spieren, net zoals organen en zenuwen, afgeleide pijn kunnen geven. Deze triggerpointmethode is effectief en goed toe te passen binnen de visie en technieken van de sportmassage. Waardoor het een waardevolle aanvulling is binnen je huidige werk.

Uit een onderzoek van Moseley en Butler blijkt dat een goede educatie over pijn een gunstig effect heeft op het herstel en een onmisbaar onderdeel van de behandeling is.
Uit diversen andere onderzoeken blijkt dat behandelingen gecombineerd met enkele simpele oefeningen voor thuis een wereld van verschil maakt waardoor het herstel veel sneller verloopt. En dat is precies wat we bieden, een triggerpointbehandeling door jou en een zelfbehandeling met een massagebal voor thuis en een simpele stretch die je overal kan uitvoeren. Dus geen ingewikkelde grondoefeningen die een half uur kosten.

Inhoud Triggerpoint module 1:

 • Triggerpoint theorie en -diagnostiek
 • Palperen en verschillende behandeltechnieken
 • Spierkennis en biomechanica
 • Hoofdpijn- en nekklachten behandelen
 • Onderbeen klachten behandelen
 • Schouderklachten behandelen

Praktisch:

 • Een tweedaagse training die gegeven wordt in Bussum.
 • Module 1 is geaccrediteerd voor 11 punten voor sport(zorg)masseurs
 • Eerstvolgende datum: 12 en 13 maart 2022. Wegens de vele aanmeldingen is module 1 op 12 en 13 maart helaas al vol. Dus heeft Triggerpointcoach een extra module 1 ingepland op 27 en 28 maart. Je ontvangt als NGS-lid € 25,00 korting op het inschrijfgeld. Gebruik bij je inschrijving de volgende kortingscode: kortingngs22
 • Cursusgeld module: € 372,- i.p.v.€ 397,- euro. NGS-leden ontvangen € 25,- euro korting als je inschrijft voor 20 februari 2022 voor module 1 (keuze uit maart, mei of november 2022).
  Gebruik bij inschrijving de volgende kortingscode: kortingngs22

Online Pijngids

Aanbod: Neem alvast een kijkje in de Online Pijngids. Deze kun je twee weken gratis uitproberen.
112 spieren met een beschrijving per spier: functie, overbelasting, antagonisten, synergisten, fasciale verbinding, waar moet je rekening mee houden en wetenschappelijke wetenswaardigheden.
Vraag hier je gratis proefperiode aan: www.triggerpointcoach.nl/complete-pijngids

Het gratis gedeelte is overigens voor iedereen toegankelijk. Een superhandige tool waarmee je een snelle analyse van veel voorkomende klachten direct koppelt aan spieren. Het is een uniek zoeksysteem, niet alleen in Nederland maar wereldwijd! Nergens vind je een soortgelijk overzicht van 112 spieren met hun klachten.
www.triggerpointcoach.nl/online-pijngids

Contactgegevens aanbieder

Opleiding Triggerpointcoach B.V.
www.triggerpointcoach.nl
info@triggerpointcoach.nl
Tel: 06-47578566

Of volg ons op:
Facebook
Instagram