Live webinar: De lies van A tot Z

Vroege herkenning van symptomen en adequate interventies spelen een cruciale rol in het voorkomen van verdere schade en het versnellen van het herstelproces.

Praktisch

Datum en tijd: maandag 15 april van 20.00 - 21.00 uur
NGS-licentiepunt: 1
Investering: € 19,50
Aanmelden:

  • Via deze pagina.
  • NGS-leden melden zich aan via het NGS-portaal (Tab Bij-/Nascholingen, filter op NGS Webinars).

Kun je niet live bij het webinar aanwezig zijn? Geen probleem! Schrijf je in en je ontvangt na afloop per e-mail de opname.

Inhoudelijk

De lies speelt een sleutelrol in vele bewegingen en activiteiten. Het ligt op het snijpunt van de romp en de benen, waardoor het cruciaal is voor handelingen zoals lopen, rennen, springen en draaien. Vanwege de veelzijdige functionaliteit en locatie is de lies echter ook gevoelig voor blessures, die zowel sporters als niet-sporters kunnen treffen.

Liesblessures kunnen variëren van milde irritaties tot ernstige aandoeningen die onmiddellijke aandacht vereisen. Deze problemen kunnen aanzienlijk beperkend zijn en hebben vaak een directe impact op de mobiliteit en kwaliteit van leven van een individu. Een zorgvuldige en geïnformeerde aanpak is daarom essentieel voor effectieve behandeling en herstel.

Vroege herkenning van symptomen en adequate interventies spelen een cruciale rol in het voorkomen van verdere schade en het versnellen van het herstelproces. In dit webinar zullen we diepgaand verkennen:

  • Anatomie en functie van de liesregio
  • Oorzaken en symptomen van liesblessures
  • Effectieve behandelingsmethoden en strategieën

De rol van sportmasseurs bij:

  • Preventie van liesblessures
  • Eerste hulp en ondersteuning bij het herstelproces

Over de spreker: Niels Sluijter

Naast mijn toewijding in het veld als fysiotherapeut en voetballiefhebber, waarbij ik mensen bijsta en hen help het beste uit zichzelf te halen, ben ik trots op mijn rol bij RKAVIC/Wooter Academy in Amstelveen. Ik sta zowel als fysiotherapeut als speler van het eerste elftal op het voetbalveld. Van dinsdag tot en met vrijdag ben ik te vinden bij J&C locatie HealthCity Premium in Amstelveen, waar mijn aanpak gericht is op het behandelen van mensen met klachten, niet alleen de klachten zelf.

Korting

Ik heb eerder webinars georganiseerd voor Allesovermassage.nl, namelijk 'De achillespees van A tot Z', 'Patellatendinopathie voor de masseur' en 'Enkelverstuiking: van A tot Z'.
Deze webinars bekijken? Gebruik kortingscode NIELS en je ontvangt 50% korting. Je betaalt dan € 9,75 per webinar (i.p.v. € 19,50).

NGS-leden schrijven zich in via het NGS-portaal.