Interessante nascholingen van Myos

Gespecialiseerde sportmassage bij...

Wil jij je verder ontwikkelen als masseur? Kijk dan eens bij Myos Opleidingen voor een interessante nascholing.

Gespecialiseerde sportmassage bij hardlopers
Hardlopen is qua belasting en de veelvoorkomende blessures een zeer interessante sport voor de masseur. Tijdens het hardlopen werken grote krachten in op de onderste extremiteit, vooral in de landingsfase. Tijdens hardlopen is er sprake van een zweefmoment gevolgd door een landing op één been/voet. De landingsvoet moet hierbij al gauw een gewicht van zo’n 200-300 kg opvangen.

De knie-, enkel- en voetgewrichten én de omliggende bindweefselstructuren kunnen dan bezien worden als de krachten-opvangende rubbers en de spieren van het onderbeen én rondom het kniegewricht fungeren hierbij als schokbrekers.

De volgende punten aan de orde:

  • Korte, theoretische onderbouwing;
  • Behandeltechnieken in buiklig en ruglig;
  • Triggerpointtechnieken;
  • Deep tissue massagetechnieken;
  • Fascie- en bindweefselmassagetechnieken;
  • Massagetechnieken van de voetmusculatuur, kuit en laterale zijde van het onderbeen.

Cursusdata
Donderdag 19 mei 2022
Woensdag 1 juni 2022

Gespecialiseerde sportmassage bij voetballers
Vele sportmasseurs zijn actief in de voetbalwereld. Met ongeveer 760.000 veldvoetbalblessures per jaar levert dat veel werk op.
Na een korte, theoretische inleiding staat deze specialisatie geheel in het teken van het praktisch handelen betreffende de hamstrings, de tractus iliotibialis en de bilspieren. Vele nieuwe massage- en
releasetechnieken, uitgevoerd volgens de laatste inzichten, komen aan de orde.

Cursusdata
Donderdag 2 juni 2022

Gespecialiseerde sportmassage bij wielrenners
Naast de acute blessures, komen er in de wielersport ook veel overbelastingsblessures voor. Hierbij spelen het kniegewricht en de bovenbeenspieren de voornaamste rol.
Tijdens deze specialisatie zullen massage-, fascie- en bindweefseltechnieken van het mediale, centrale en laterale deel van het bovenbeen, van het knie-, heup- en het S.I.-gewricht en de lumbale wervelkolom, praktisch geoefend worden.

Cursusdata
Woensdag 18 mei 2022
Donderdag 16 juni 2022

Gespecialiseerde sportmassage bij tennissers
In deze specialisatie wordt aandacht besteed aan de regio’s onderarm, nek/schouder en bovenrug. Een goede spierdoorbloeding in de betreffende spieren, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige
gewrichtsmobiliteit zijn aandachtspunten voor de masseur.

Cursusdata
Woensdag 15 juni 2022
Donderdag 30 juni 2022

Accreditatie
6 accreditatiepunten per specialisatie voor sport- en sportzorgmasseurs.

Therapeutisch elastisch tapen
Nu het mooie weer z’n intrede heeft gedaan zie je, ook buiten de sportvelden, steeds meer wandelaars en fietsers met allerlei kleuren tape rondlopen of fietsen.
Een algemeen effect van het therapeutisch elastisch tapen is dat door de aangebrachte constructie de huid iets wordt ‘opgetild’ waardoor er pijnvermindering en circulatieverbetering optreedt. Ook neemt de mobiliteit van het weefsel toe. Een ander belangrijk effect is het verbeteren van de ‘sturing’ in een gewricht. Door de aangebrachte tape krijgen de hersenen meer en betere informatie (proprioceptie) over de stand van een gewricht en worden trauma’s op deze manier eerder voorkomen.
Door deze positieve werking van de elastische tape op het onderhuids bindweefsel, is dit concept uitermate geschikt voor het behandelen van allerlei chronische en acute blessures.
De onderstaande punten worden tijdens de eerste cursusdag behandeld:

  • Spiertechniek (toniserend en detoniserend) van de deltoideus, extensoren onderarm (tenniselleboog), trapezius, quadriceps, rectus femoris, hamstrings, triceps surea;
  • Ligamenttechniek van de ligg. coll. genu en op pijnpunten, triggerpoints, littekens en hematomen en mediaal tibiaal stress syndroom (shin splints);
  • Hooikoorts tapingtechniek.

Op de tweede cursusdag komen nieuwe tapetechnieken (gewricht, lymfe en fascie) aan bod bij of na de volgende gezondheidsproblemen:

  • Post-whiplash syndroom;
  • Migraine;
  • Lumbale klachten;
  • Tennis- en golfersarm;
  • Hyperextensietrauma knie, jumpers en runners knee;
  • Patellofemorale klachten, patella tracking;
  • Zweepslag kuit;
  • Mediaal Tibiaal Stress Syndroom (voorheen shin splints);

Accreditatie
11 accreditatiepunten voor sport- en sportzorgmasseurs.

Cursusdata
Donderdag 23 juni en 7 juli (Utrecht)
Zaterdag 17 september en 1 oktober (Utrecht)
Zaterdag 24 september en 8 oktober (Udenhout)

Meer informatie en aanmelden.
www.myosopleidingen.nl