E-learning Sport & Voeding

Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals verschillende informatiematerialen en praktische tools aan. Ook op het gebied van Sport & Voeding. Er is nu een E-learning beschikbaar die wetenschappelijke informatie biedt over voeding voor, tijdens en na sport.

Veel mensen beoefenen een sport, omdat ze dat leuk vinden, voor hun gezondheid of om een prestatie neer te zetten. De intensiteit en doelstelling ervan lopen sterk uiteen. Om goed te kunnen presteren is naast een goede trainingsstatus een goede voeding van belang. Voeding levert immers nuttige voedingsstoffen, namelijk macronutriënten, vocht en micronutriënten. Daarbij is ook de timing van maaltijden over de dag belangrijk en wat iemand eet en drinkt voor, tijdens en na een sportprestatie.

Daarom heeft het FrieslandCampina Institute een e-learning over Sport & Voeding ontwikkeld.

Als deelnemer

  • krijg je meer kennis over de specifieke voedingsbehoefte van de recreatieve sporter en topsporter,
  • krijg je meer inzicht in de eiwitkwaliteit van de voeding en verdeling van eiwitten over de dag en advisering daarover aan de sporter,
  • leer je over het belang van hydratatie en rehydratie voor sporters en welke adviezen gegeven kunnen worden,
  • krijg je meer kennis over de rol, het innameadvies en verhouding van basisvoeding, sportspecifieke voeding en sportsupplementen in een voedingspatroon voor sporters,
  • kun je de sporter informeren over voeding voor, tijdens en na een sportprestatie,
  • kun je dagmenu’s voor sporters analyseren en adviezen verstrekken gericht op de sportfocus (krachtsport, duursport en teamsport).

Meld je gratis aan via www.fci-academy.nl en start de E-learning direct!

Lid van het NGS?

Sport- wellness- en sportzorgmasseurs ontvangen vijf punten voor de NGS-licentie.