De drijvende krachten achter MYOS Opleidingen

Angela Scheffer en Peter Burger

MYOS Opleidingen is in 2013 opgericht door Angela Scheffer en Peter Burger. Het werd Angela (1986), na het afronden van de opleidingen tot gekwalificeerd schoonheidsspecialist en pedicure, al vrij snel duidelijk dat ze niets liever wilde dan kennis overdragen. Na een intensief stagetraject en het behalen van haar pedagogisch didactische aantekening, heeft ze vijftien jaar geleden de overstap gemaakt naar het onderwijs. In eerste instantie binnen de uiterlijke verzorging, maar naarmate haar ‘rugzak’ zich vulde met onder andere sportmassage, massagetherapie en hbo medische kennis, breidde dat zich al vrij snel uit naar de sport- en wellnessbranche. Haar lessen werden afgewisseld met administratieve (onderwijs)taken zodat ze allround inzetbaar was

Peter (1963) is in 1988 afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie voor Fysiotherapie en werd begin jaren negentig gevraagd om theorie- en praktijklessen te verzorgen binnen de opleiding sportmassage. In de daaropvolgende jaren heeft hij diverse nascholingscursussen en opleidingen ontwikkeld en gegeven bij diverse opleidingsinstituten. Het werken in zijn fysiotherapiepraktijk werd in de loop van de jaren steeds meer vervangen door onderwijsactiviteiten in de massage- en therapiebranche. Na twintig jaar praktijkervaring in het werken met patiënten, stapte hij in 2008 volledig over naar het geven en verzorgen van opleidingen op het gebied van massage- en sporttherapie.

In die tijd leerde hij ook Angela kennen. Deze kennismaking leidde in 2013 tot de oprichting van MYOS Opleidingen, een opleidingsinstituut met twee vestigingen, in Utrecht en Tilburg. MYOS biedt haar cursisten op goed bereikbare en modern uitgeruste locaties, op betrokken wijze vakkundig, actief, energiek en functioneel onderwijs, gericht op een erkende functie of een erkend beroep in de perimedische massage-, wellness-, sport- en therapiebranche.

MYOS Opleidingen heeft een scala aan opleidingen en naen bijscholingen op het programma staan. Hierbij wordt constant ingespeeld op de laatste wetenschappelijke inzichten, zonder de krachtige, traditionele waarden achter te laten. Angela en Peter worden ondersteund door een team van ervaren docenten, die allen hun eigen specialisaties hebben.

Angela speelt een belangrijke, verbindende rol in het contact met nieuwe en bestaande cursisten en regelt de vele administratieve handelingen. Daarnaast geeft ze aan meerdere groepen de theorie- en praktijklessen binnen de opleiding NGS Sportmassage. Eenmaal besmet met het massagevirus, kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen of na- en bijscholingen, veelal geaccrediteerd door het NGS. Hierin speelt Peter, met zijn therapeutische expertise, een grote rol. Op een eigentijdse en vakkundige manier worden kennis en vaardigheden aangereikt om de behandelmogelijkheden uit te breiden of te verdiepen.
In deze moeilijke periode, waarin het coronavirus het lesgeven onmogelijk heeft gemaakt, heeft MYOS Opleidingen niet stil gezeten. Er is gewerkt aan het redigeren van bestaand cursusmateriaal en het ontwikkelen van nieuwe scholingen, waarmee Angela en Peter de komende periode nog sterker terug zullen komen.
Ze hopen de cursisten hiermee weer te kunnen motiveren vol enthousiasme het masseren en behandelen te gaan oppakken en de, naar lichamelijk contact snakkende, cliënten op hun wenken te kunnen bedienen!

Meer informatie