Herzog Medical levert al vijftien jaar een bijdrage aan een actief leven

Word ook reseller van compressiekousen

Je ziet ze eigenlijk overal tegenwoordig in de sportwereld: compressiekousen. De absolute topkousen worden geproduceerd door Herzog Medical, een Nederlands familiebedrijf. “We zijn een echte sportfamilie”, zegt Marcella Herzog. De dochter van ‘founder’ Harald Herzog is niet alleen marketingmanager bij het bedrijf dat de therapeutische kousen en andere producten vervaardigt, ze is ook een succesvol atlete die zich Nederlands kampioen op de 10 kilometer mag noemen.

“Het is erg mooi om een topsportcarrière te kunnen combineren met een maatschappelijke carrière”, zegt de loopster die zich hoopt te plaatsen voor de Europese kampioenschappen in Rome van 2024. “Ik krijg alle gelegenheid om trainingsstages en buitenlandse wedstrijden af te werken. En ik kan me uiteraard goed inleven in andere sporters die op zoek zijn naar manieren om optimaal te herstellen.” Vanzelfsprekend gebruikt Marcella de compressiekousen zelf, maar zij is slechts een van de vele (top)sporters die de medische sportmaterialen van Herzog Medical in het sport of dagelijks leven benutten. “Compressie is hip”, zegt de net dertig jaar geworden Marcella. “Heel veel mensen hebben dit soort kousen, maar wij onderscheiden ons door de hoge kwaliteit, medische onderbouwing en de jarenlange ervaring.

Doorontwikkeling

De compressiekousen van Herzog hebben meerdere toepassingen. Ze zorgen voor de afvoer van afvalstoffen en melkzuur in de benen, zodat een sporter tot een optimale duurprestatie kan komen. Ook houden de kousen de onderbenen ‘compact’, waardoor de achillespees en de kuit onder minder druk komen te staan en blessures voorkomen worden en ze bevorderen de bloedcirculatie, wat het herstel bespoedigt na een forse inspanning. “Het is een doorontwikkeling van oma’s steunkousen”, zegt Marcella met een lach. “En net zoals met die kousen worden ze speciaal opgemeten. We werken samen met hardloopspeciaalzaken die precies weten welke zes punten ze moeten opmeten. Een profwielrenner met superafgetrainde kuiten heeft niet dezelfde maten als een gespierde sprinter. We hebben in ons ruime assortiment voor werkelijk iedere atleet de juiste confectiemaat.” Niet alleen in de betere sportwinkel kan de maat opgenomen worden: op de website van Herzog staat een speciale maatapp. Het was de nu 73-jarige en nog steeds zeer actieve Harald Herzog die een pionier op het gebied van compressie werd. Hij was een wegatleet en langlaufer, waarin hij tweemaal Nederlands kampioen werd. Een hardnekkige blessure aan zijn kuit- en achillespees dwong hem echter om zijn actieve sportcarrière af te breken. Hij ging werken voor een groot medisch bedrijf en leerde daar veel over compressietherapie; toegepast bij mensen met vaatproblemen. Harald kwam er achter dat compressie ook zeer goed is om sportblessures zoals de zijne tegen te gaan. In 2000 introduceerde hij de Sport Compressiekousen. Daarmee kon hij zelf weer blessurevrij sporten en hij hielp andere atleten met net zulke blessures. Het leidde in 2008 tot de oprichting van Herzog Medical.

Herzog
Herzog Medical

Niet alleen (top)sport: ook voor jou als masseur!

Harald mag gerust een pionier genoemd worden op het gebied van compressie. “Hij is een heel bevlogen ondernemer en krijgt veel energie van de positieve reacties van atleten”, vertelt Marcella. De producten van Herzog Medical worden in de sportwereld dan ook ruim omarmd. “We zijn recovery partner van de Nederlandse Atletiekunie”, zegt Marcella. “Het nationale korfbalteam speelt met onze kousen, en Jong Oranje wordt daar zelfs ‘opgevoed’ met die compressiekousen. Danaïd Prinsen, Nederlands kampioen 800 meter, loopt er ook in, Kjeld Nuis gebruikt ze en er zijn veel professionele wielerploegen die er baat bij hebben.” Soigneurs, masseurs en andere begeleiders in de professionele wielerwereld bevelen het gebruik van de compressiekousen van harte aan. “Zo snel mogelijk na de wedstrijd aandoen, is het motto”, vertelt Marcella.

Ook de ‘Massage Gun’ van Herzog Medical wordt veel gebruikt door wielerploegen. Op de website heet het de Recovery Gun en het is een ideaal apparaat voor masseurs om hun cliënten een herstelbehandeling te kunnen geven, zoals het ook in de profsport gebeurt. De producten van Herzog Medical worden niet alleen in de (top-) sport gebruikt. Ze dragen ook bij aan een actief leven.

De compressiekousen bijvoorbeeld, worden ook gebruikt door mensen die een zittend of juist staand beroep hebben. Ideaal dus voor jou als masseur!

Op de website staan nog veel meer toepassingen van de diverse producten van Herzog.

Reseller worden

Masseurs kunnen reseller worden van Herzog Medical. Dat is commercieel interessant, maar het is ook een extra dienst aan de cliënt. "Onze kousen zijn ideaal om spierknopen, trekkende achillespezen en stijve kuiten te voorkomen. Als masseur kun je cliënten dus helpen wanneer het gaat om blessures voorkomen en sneller herstellen", vertelt Marcella. "Masseurs kunnen contact met ons opnemen om dealer te worden van onze producten." Ga voor meer informatie naar www.herzogmedical.com. Masseurs die reseller willen worden, kunnen via info@herzogmedical.com contact opnemen.

Marcella Herzog
Marcella Herzog