Artikelen

Praktische productiviteit: 15 tools en tips voor zzp’ers om in 2022 meer te doen in minder tijd

Je moet als zzp’er nieuwe klanten vinden, contacten onderhouden, jouw werk plannen én de administratie doen. En niet te vergeten, daarnaast probeer je ook nog voor klanten te werken. Het kost allemaal veel tijd. Dat wil zeggen, als je dat plant zonder een duidelijk plan. En zonder handige tools voor productiviteit. Er is namelijk van alles beschikbaar, dat je helpt om meer te doen in minder tijd.

Interessante nascholingen van Myos

Wil jij je verder ontwikkelen als masseur? Kijk dan eens bij Myos Opleidingen voor een interessante nascholing.

Hoe werkt de Zelfstandigenaftrek voor ZZP'ers?

De zelfstandigenaftrek voor ZZP'ers: hoe kun je daar gebruik van maken? Het is een belangrijke aftrekpost, waardoor je flink minder belasting betaalt over jouw ondernemersinkomen. Om in aanmerking te komen moet je aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Wij leggen je uit hoe de Belastingdienst beoordeelt of je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. En hoe je voldoet aan het Urencriterium.

Berry is vrijwilliger bij V.V. de Posthoorn

Een groot deel van de leden van het NGS is vrijwilliger. De meesten bij een sportvereniging of bij verschillende sportevenementen. Een deel van hen ziet een eigen praktijk in de toekomst wel zitten. Berry Peeters bijvoorbeeld. Hij verzorgt de voetballers van het eerste team van vv De Posthoorn in Amersfoort. Hij droomt wel eens van het ondernemerschap. “Vroeger wilde ik altijd een eigen frietzaak hebben”, zegt hij lachend. “Er lijkt me niets mooiers dan een eigen bedrijf hebben.”

FC Kruisband deelt nieuws, ervaringen, onderzoek en informatie over kruisbandblessures

Het wordt ook wel de ‘hartaanval van de knie’ genoemd en heel veel sporters, op alle niveaus, krijgen er mee te maken. Het scheuren van de voorste kruisband is een zware en ingrijpende blessure.

Ingrediënt onder de loep: citrus

Als masseur kun je je onderscheiden door (uitsluitend) met natuurlijke ingrediënten en producten te werken. Om jouw kennisniveau op het gebied van natuurlijke ingrediënten te verhogen, stellen we de Citrus plant centraal.

Slaap, een kwestie van trainen

‘De Tour win je in bed’, is de gevleugelde uitspraak van oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk. Toch komen veel mensen niet aan de benodigde uren slaap toe. Een powernap kan helpen, net als een goede sportmassage.

Ik wil graag starten met een massagepraktijk. Welke vier zaken of producten mogen, naast een massagetafel natuurlijk, absoluut niet ontbreken in mijn praktijk en waarom?

Albert Peters is al elf jaar werkzaam bij sportmedische groothandel FRAMO. In die elf jaar heeft hij een hoop kennis verzameld over wat een masseur allemaal kan tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Een scheur in je massagetafel, vragen over het verwarmen van olie of op zoek naar een bepaalde olie? Albert weet vaak een oplossing. In deze tip: scheurtjes in de massagetafel.

Last van scheurtjes in je behandelbank?

Albert Peters is al elf jaar werkzaam bij sportmedische groothandel FRAMO. In die elf jaar heeft hij een hoop kennis verzameld over wat een masseur allemaal kan tegenkomen in de dagelijkse praktijk. Een scheur in je massagetafel, vragen over het verwarmen van olie of op zoek naar een bepaalde olie? Albert weet vaak een oplossing. In deze tip: scheurtjes in de massagetafel.

Positieve Gezondheid kijkt verder dan alleen 'niet ziek zijn'

Schouderklachten

Tom is keeper van een eerste elftal dat uitkomt in de vierde klasse van de KNVB. Hij is van beroep stukadoor en is 26 jaar. Jij bent als sportmasseur werkzaam binnen zijn vereniging en aanwezig op de dinsdag- en donderdagavond. Tevens ben je aanwezig bij de wedstrijd op de zondagmiddag.

Filosoof Aldo Houterman: “Het lichaam wordt genegeerd”

Het boek Wij zijn ons lichaam dat auteur en filosoof Aldo Houterman heeft geschreven, is een ode aan het lichaam en het voortvarende begin van een kruistocht voor de herwaardering van het lijf. “Het lichaam is gewoon veel belangrijker dan we traditioneel denken.”

Hamstringblessures

Blessures horen bij sport. Maar er is steeds meer aandacht voor het voorkomen van blessures, zowel in de sportmedische wereld als in de wetenschap.

Wat doet een MSK arts?

In 2003 had Michiel Schepers een primeur. De arts musculoskeletale geneeskunde (MSK arts) hield een van de eerste crowdfundingsacties van Nederland en kocht daarmee een MRI-scanner, de eerste in Nederland buiten het ziekenhuis. “Zo is Rugpoli ontstaan”, vertelt hij.

Aftrekposten voor ZZP-ers: laat geen belastingvoordeel liggen bij je aangifte Inkomstenbelasting (IB)

Wat zijn de aftrekposten voor ZZP-ers tijdens de Aangifte Inkomstenbelasting (IB)? Het is zonde om fiscaal voordeel te laten liggen. Daarom leggen we je uit welke aftrekposten er zijn en hoe je daar gebruik van kunt maken.