Wondverzorging

In de sportverzorging kom je lelijke wonden tegen van voetballen op kunstgras. Van oudsher hebben we geleerd dat we wonden goed droog moeten maken voordat we een pleister plakken. Maar velen zullen inmiddels ervaren hebben dat een sneetje in je vinger sneller geneest dan een wond waar een hard korstje op komt.

Dat harde korstje scheurt vaker open en er ontstaat een litteken. Tegenwoordig zijn er wondvochtproducten met hydrocolloïde die vochtregulerend werken voor een snellere genezing. Bijkomend voordeel van wondvochtproducten is dat ze niet aan de wond vastplakken. Er zijn twee producten op de markt die je helpen in de wondverzorging.

Flamigel hydrocolloïde gel

Flamigel hydrocolloïde gel met arginine en Burn aid brandwondenspray. Een hydroactieve colloïd gel voor de behandeling van lichte wonden. Flamigel ondersteunt het snel helen van de huid door de wond te bedekken en door een optimaal vochtig helingsmilieu te creëren. Flamigel is bestemd voor gebruik op lichte wonden (bijvoorbeeld schaafwonden en snijwonden).

Flamigel mag ook gebruikt worden op oppervlakkige, open wonden. De hydroactieve colloïdformule van Flamigel kan dankzij haar koeleffect de pijn van lichte wonden snel helpen verzachten. Het helpt optimale helingsvoorwaarden te creëren om de velhernieuwing te versnellen zodat de wond snel heelt en de kans op littekenvorming vermindert. Bovendien beschermt Flamigel de wond door een barrière te vormen tegen externe contaminatie.

Burn aid brandwondenspray

Burn aid brandwondenspray koelt en hydrateert bij brandwonden de wond. Tevens beschermt de spray tegen infecties en verlicht het de pijn. De genezende werking van de Burn aid spray komt mede tot stand door:

  • natuurlijk tea tree oil-gel die de wond koelt en de pijn verlicht;
  • de basis van hydrogel die het gebied van de brandwond vochtig houdt;
  • de natuurlijke bescherming van de gel tegen infecties.

Bestel met korting

'Flamigel hydrocolloïde gel' en 'Burn aid brandwondenspray' zijn te bestellen via FRAMO sport B.V.. Leden van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) ontvangen 10% korting in de speciale webshop.