Last van je handen tijdens het masseren?

Als masseur is het cruciaal om technieken te gebruiken die niet alleen de klant ten goede komen, maar ook je eigen handen beschermen. In dit artikel delen we 4 tips die je helpen om efficiënt en duurzaam te werken. Ontdek hoe je je onderarmen kunt inzetten voor grotere spiergroepen, waarom stretchen voor de massage de effectiviteit kan verhogen, het belang van ontspanning tijdens het werk, en hoe een goede houding met behulp van je benen druk kan creëren zonder je handen en vingers te overbelasten. Deze tips zullen je helpen om de beste resultaten voor je klanten te behalen en tegelijkertijd de gezondheid van je handen en je carrière te ondersteunen.

Gebruik je onderarmen

Begin elke massagesessie met de veronderstelling dat je vingers alleen het delicate massagewerk doen, zoals rond het gezicht, hoofd, handen en tenen van de klant. Voor de grotere gebieden van het lichaam van je klant, gebruik je onderarmen. Hiermee kun je een stevige basis krijgen door in het weefsel van de klant te leunen terwijl je toch een soepele en comfortabele aanraking biedt. Zo bespaar je de delicate gewrichten in je handen en vingers onnodige slijtage, wat kan bijdragen aan de duurzaamheid van je carrière.

Eerst rekken, dan masseren

Voor klanten die pijn hebben die kan voortkomen uit spierspanning, kan het plaatsen van een strakke spier in een positie die deze rekt voordat je masseert, zowel jou als de klant ten goede komen. Dit helpt je het werk op de spier te intensiveren zonder je werklast te verhogen. Voor klanten kan spanning een symptoom van pijn zijn, niet de oorzaak, en deze gebieden kunnen bijzonder gevoelig zijn, wat een lichtere aanraking en minder druk vereist.

Ontspan

Ontspanning is niet alleen voor massageklanten. Probeer de spieren die je niet actief gebruikt voor de massage te ontspannen, omdat dit je kan helpen energie te besparen en de klant dezelfde voordelen kan bieden zonder je eigen lichaam te belasten. Als je moeite hebt met deze praktijk, probeer dan bewust je adem te verdiepen.

Leuk weetje: Volgens de Canadese Longvereniging ademen we ongeveer 22.000 keer per dag in en uit, en onze hersenen regelen hoe snel onze longen lucht inademen.

Gebruik je benen

Energie besparen en blessures voorkomen door goed op massagetechnieken en de uitvoering ervan te letten, betekent niet dat de focus alleen op je armen en handen moet liggen. Masseurs moeten ook rekening houden met hoe hun benen kunnen helpen.