Kennismaand: Stress uit je lijf!

Donderdag 19 november 2020: 20.45 uur

Vanuit biologische standpunt kun je stress zien als een reactie op een bedreigende situatie. In de natuur duurt een strijd van leven op dood doorgaans niet langer dan 20 minuten. Wij mensen leven vaak veel langer in stress.

Geen leeuw die je achtervolgt, maar wel een baas, deadlines, en alle andere dingen die ‘moeten’. En dan is er nog de enorme informatiestroom die je dagelijks over je heen krijgt. Als mens krijgen we vandaag de dag meer prikkels te verwerken dan 150 jaar geleden in een heel leven.

Op zich is stress niet erg. Een beetje spanning is nodig om goed te functioneren. Waar het mis gaat, is dat we te weinig herstellen waardoor je lichaam in de ‘adrenalinestand’ blijft en continu in staat van opperste paraatheid leeft: de vecht- of vluchtstand.

Je wordt prikkelbaar en snel emotioneel of krijgt misschien hoofdpijn of andere fysieke klachten. De stress gaat letterlijk vastzitten in je lichaam.

In dit webinar gaan we de vastgekoekte stress in je lijf trillen met fysieke oefeningen die de psoas spier (ook wel spier van de ziel genoemd) stimuleren.

Lekker voor jezelf, en misschien ook een mooi aanvullend aanbod voor je klanten!

Spreker Nanette Hagedoorn

Naast mijn werk als teamcoach en procesbegeleider ben ik gecertificeerd coach en trainer Beter Ademen en Mindeyepower. Ik help mensen graag om hun talenten te gebruiken en ontspannen te genieten van het leven. Voor veel mensen lijkt dit ver weg. We leven vaak in een continue stress, zijn altijd druk en blijven tegen dezelfde problemen aanlopen. Ik help mensen graag om vanuit dit gevoel van overleven weer in de groeimodus te komen. Vaak zitten blokkades, angsten, oude patronen, belemmerende overtuigingen en terugkerende negatieve gevoelens, emoties en spanning in de weg. En die raak je niet kwijt met praten, omdat het denkende brein alleen in cirkeltjes draait en repeteert wat het kent. Wil je je af van zaken die jouw geluk in de weg zitten, dan heb je toegang nodig tot je emotionele brein en je lichaam. Daar zit de sleutel tot verandering. Dankzij de nieuwe wetenschappen quantummechanica, neuropsychologie en nieuwe biologie weten we dat we toegang kunnen krijgen tot het onderbewuste en opgeslagen emoties via het lichaam, de adem en de ogen. Het fascineert mij hoe dit werkt en ben me dan ook al jaren aan het verdiepen in coachtechnieken die toegang geven tot ons diepste wezen en ons weer bewust maken van ons eigen helende vermogen.

Foto-Nanette