Kennismaand: Gezicht, hals, hoofdhuid, borst, buikmassage

Maandag 23 november 2020: 19.00 uur

Binnen de opleiding sportmassage worden er geen massagehandelingen verricht op het gezicht de hals en hoofdhuid. Ook de borst en buikmassage blijft achterwege behoudends natuurlijk de technieken op de pectoralis.

Toch zullen er genoeg sporters zijn die kampen met bijvoorbeeld stress of slaapproblemen. Deze zijn prima te behandelen met de gezicht, hals, hoofdhuidmassage. De buikmassage kan goed helpen bij spijsverteringsklachten . Of bijvoorbeeld sporters met astma kunnen baat hebben bij toegevoegde technieken op jouw normale behandeling. Bijvoorbeeld met de massage van de tussenribspieren.

In deze webinar gaan we in op de theorie en zullen er een aantal zaken gedemonstreerd worden.

Sprekers: Theo Vis en Menno Huiberts

Ik ben Theo Vis, geboren in IJmuiden op 6 april 1961 en vader van een dochter en een zoon. Ik kan wel stellen dat ik wat omzwervingen heb gemaakt voordat ik met het massagevak in aanraking kwam. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als chauffeur heb ik een directiefunctie vervuld bij een bedrijf in de scheepvaartbranche. Ik heb tijdens die laatste functie bij ATS de cursus Voetreflexmassage gevolgd. Ik vond het zo geweldig dat ik daarna gelijk doorgegaan ben met Ontspanningsmassage. De toenmalige eigenaar benaderde me om zelf de cursus voetreflexmassage te gaan geven. Ik heb mijn kennisgebied daarna nog uitgebreid met verschillende opleidingen zoals onder andere Sportmassage, Cuppingmassage, Manuele Lymfedrainage en nog enkele andere cursussen. Ik geef nu al geruime tijd met heel veel plezier de cursussen Voetreflexmassage, Ontspanningsmassage en Cuppingmassage in onze verschillende leslocaties.

Ik ben Menno Huiberts geboren januari 1960 en getrouwd met Carla, heb 2 kinderen, beide wonen op zich zelf. Samen met mijn vrouw (medische pedicure) voeren wij fulltime de "Pedicure en massagepraktijk C. en M.Huiberts" te Schoorl. Vanaf mijn 6e jaar ben ik opgegroeid met turnen. Daarnaast volgde ik cursussen tot en met verenigingsleider turnen, door de kwetsuren en blessures bij deze sport werd de interesse gewekt voor het masseren. In 1996 ben ik begonnen met de cursus ontspanningsmassage bij ATS. Ik heb vele cursussen gevolgd zoals: Sportmassage, Bindweefselmassage, Lymfedrainage, Blessure preventie, Voetreflexmassage, Triggerpoints, Elastic sport taping, hotstone-, en hydromassage, Gewrichtscorrectie in beweging en als laatste, Oosterse filosofie en massage. En nog ben ik mij verder met ontwikkelen.

Ontspanningsmassage heeft bij mij nog de meeste voorkeur omdat het voor mij de basis is voor vele andere massagevormen. Met veel plezier geef ik alweer 5 jaar deze massageopleiding bij ATS. Het is voor veel cursisten de eerste massagecursus om vervolgens door te ontwikkelen met de vele mogelijkheden op het gebied van het masseren. Bij mij staat de techniek van masseren centraal, waarbij goed op houding wordt gelet en vooral de ontspanning waar alles mee gepaard gaat. Let wel, lichaam en geest zijn met elkaar verbonden.
Met veel plezier en enthousiasme geef ik mijn kennis door aan anderen.