Kennismaand: Ervaar 'Wellness' tijdens de eeuwenoude, complete en bijzondere behandelingen: Shinshiro

Dinsdag 17 november 2020: 19.00 uur

Een praktische webinar waarin een aantal zaken worden gedemonstreerd.

Shinshiro is een gebied in de provincie Aichi in Japan. Er wordt al ruim 3000 jaar rijst verbouwd tegen de hellingen van de hoge bergen. Hiervoor werden rijstterrassen gebouwd die men Tenada noemt. De streek is geen druk bevolkt gebied en er zijn maar weinig natuurlijke Onsen/badhuizen in deze streek. Juist in dit gebied zouden de Onsen erg welkom zijn, want het werk op de rijstvelden tegen de hoge bergen van aan, is zwaar fysiek werk. Waar men in een andere streek na een dag zware arbeid kon genieten van het warme weldadige water voor de vermoeide spieren, was dit in Shinshiro nagenoeg onmogelijk. Een Sento bouwen voor een kleine hoeveelheid mensen was niet rendabel en zo ging men op zoek naar alternatieven. Een van deze alternatieven was de basis van de Shinshiro Treatment.

Het water uit de nabij gelegen rivieren werd op een vuur verwarmd, waarmee men zich kon wassen, of er voor koos zich te laten wassen. Daarna kon men gemasseerd worden. Hiervoor werd een aparte techniek ontwikkeld, want men nam plaats op de smalle muurtjes die ook gebouwd werden voor de rijstterrassen. Men lag op één zijde, waarbij het lichaam in een zeer ontspannen houding lag. De massage was heel stevig, niet bedoeld om te ontspannen, maar om een snel resultaat te bereiken. En dat was het lichaam in korte tijd klaar krijgen voor een nieuwe dag hard werken. Om dit resultaat te bereiken, gebruikte men sutikku. Leer deze unieke massage tijdens de treatment Shinshiro

Spreker: Isabelle Meuleman

Mijn naam is Isabelle Meuleman en ben sportzorgmasseur. Ik ben als docent verbonden aan het WellnessInstituut. Naast de opleiding van sportmasseur en wellnessmasseur geef ik diverse verdiepingscursussen waaronder de TREATMENTS® wellnessbehandelingen. Als lid van het NGS bestuur richt ik mijn aandacht vooral op het positioneren en verbreden van de rol van de wellnessmasseur.